Ρέθυμνο: Στα Ανώγεια η πρώτη συνάντηση για το δίκτυο Εμβληματικών Μεσογειακών Βουνών

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στα Ανώγεια η πρώτη συνάντηση για το δίκτυο Εμβληματικών Μεσογειακών Βουνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίκτυο των Εμβληματικών Βουνών της Μεσογείου αριθμεί αυτή τη στιγμή 13 βουνά - Τα μέλη του συνεργάζονται σε διάφορα προγράμματα ανάλογα με το αντικείμενο και τις προϋποθέσεις που ισχύουν σε αυτά

Στ’ Ανώγεια θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως 27 Ιουλίου 2022 η 1η συνάντηση των Εταίρων καθώς και το πρώτο «εργαστήριο» στο πλαίσιο της υλοποίησης του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «Emblematic Mediterranean Mountains network  (EMbleMatic) » το οποίο χρηματοδοτείται από τοπρόγραμμαLEADER (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).

Το δίκτυο των Εμβληματικών Βουνών της Μεσογείου αριθμεί αυτή τη στιγμή 13 βουνά και τα μέλη του συνεργάζονται σε διάφορα προγράμματα ανάλογα με το αντικείμενο και τις προϋποθέσεις που ισχύουν σε αυτά.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο συνεργασίας Εταίροι είναι οι Ομάδες Τοπικής Δράσης : 1) η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.-Ο.Τ.Α. (συντονιστής εταίρος), 2) η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών , 3) η Αναπτυξιακή Εταιρία Agència de desenvolupament del Berguedà από την Ισπανία και  4) το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ που φιλοξενεί και τη συνάντηση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΑΝΕΣΕΡ είναι ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου συνεργασίας είναι:

  •  Να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στις ορεινές περιοχές της Μεσογείου να μοιραστούν τις προκλήσεις τους και να τονώσουν νέα και καινοτόμα έργα σε μακροπρόθεσμη προοπτική.
  •  Η δημιουργία ενός δικτύου μεσογειακών βουνών για την παροχή εξατομικευμένων λύσεων στις συγκεκριμένες προκλήσεις της Μεσογείου ΚΑΙ των ορεινών περιοχών της
  •  Να δοθεί ένας ρόλος «εργαστηρίου» σε αυτές τις ορεινές περιοχές της Μεσογείου για τη δοκιμή νέων λύσεων βασισμένων στη βιώσιμη ανάπτυξη που εφαρμόζονται σε αγροτικές και μεσογειακές περιοχές.

Το πρώτο εργαστήριο είναι αφιερωμένο στην Τυροκομία. Τυροκόμοι από όλες τις προαναφερόμενες περιοχές θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους ενώ θα υπάρξει και επιτόπια επίσκεψη σε τυροκομεία του Μυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News