Πανελλαδικές 2022: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

Κρήτη
Πανελλαδικές 2022: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων ξεκίνησε, αφού την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων ξεκίνησε, αφού την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων και παράλληλων μηχανογραφικών δελτίων, με πολλούς μαθητές να βρίσκονται σε αγωνία. Μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας αναμένει τον κάθε υποψήφιο και υποψήφια ο οποίος πέτυχε να βγάλει έναν επιτρεπτό αριθμό μορίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η «ΝΚ» επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστών Νομού Ηρακλείου, κ. Μανόλη Καζαντζάκη, ο οποίος έδωσε τις εκτιμήσεις του για τις φετινές εξετάσεις. Όπως είπε, η φετινή σχολική χρονιά είναι πολύ διαφορετική, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά των μαθημάτων, με αποτέλεσμα οι όποιες εκτιμήσεις να κινούνται στην υποκειμενική σφαίρα.

Μιλώντας για τις βάσεις, υποστήριξε πως συνολικά όλες οι σχολές θα κινηθούν πτωτικά, με εξαίρεση τις χαμηλόβαθμες σχολές του 3ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, όπου αναμένεται μια μικρή αύξηση των βάσεων.

Αναφερόμενος στο 1ο πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης υποστήριξε πως οι βάσεις θα κινηθούν χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Ο ίδιος εξήγησε πως ένας βασικός λόγος είναι ο λιγότερος αριθμός υποψηφίων του συγκεκριμένου πεδίου σε σχέση με πέρυσι. Φέτος, ήταν μόνο 18.000 οι υποψήφιοι από το πρώτο πεδίο.

Μιλώντας για το 2ο πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης υποστήριξε πως θα υπάρξει μια γενικότερη μείωση των βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι έγραψαν χαμηλότερα στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής, παρά την καλύτερη εικόνα των γραπτών της Χημείας. «Θα έχουμε μείωση των μορίων στις υψηλόβαθμες και θα είναι συγκρατημένη η κατάσταση στις χαμηλόβαθμες», ανέφερε.

Μιλώντας για το 3ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, ο κ. Καζαντζάκης ανέφερε: «Στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίου, που είναι οι Ιατρικές σχολές, και του 4ου πεδίου, που είναι Οικονομικές σχολές, αναμένεται μείωση των βάσεων εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων σε Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία. Η χαμηλότερη βάση της Ιατρικής θα κινηθεί στα 18.000 μόρια. Στις χαμηλόβαθμες σχολές του 3ου και του 4ου πεδίου, όπως είναι οι Νοσηλευτικές για παράδειγμα, θα σημειωθεί άνοδος των βάσεων».

Φωτογραφία αρχείου: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News