Βαθύ: Η κρυφή παραλία στην Κρήτη με τα τιρκουάζ νερά (εικόνες)

Κρήτη
Βαθύ: Η κρυφή παραλία στην Κρήτη με τα τιρκουάζ νερά (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βαθύ είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται 79 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 17 χλμ νοτιοδυτικά του χωριού Σίβας της Μεσαράς

Η Κρήτη έχει τόσες ομορφιές που κάθε φορά ξαφνιάζει ευχάριστα τους επισκέπτες του νησιού που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον φιλόξενο τόπο με τις ονειρεμένες παραλίες, τα όμορφα χωριά και φυσικά τη μοναδική γαστρονομία του νησιού.

Το Βαθύ είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται 79 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 17 χλμ νοτιοδυτικά του χωριού Σίβας της Μεσαράς. Πολύ κοντά στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης, το Ακρωτήριο Λίθινο, και πολύ μακριά από τα αστικά κέντρα, το Βαθύ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όποιον αναζητάει την απόλυτη ηρεμία.

Η παραλία σχηματίζεται στο τέλος ενός μικρού φαραγγιού που διαρρέει το ρέμα Βαθύ και ανάμεσα σε μακριούς βράχους, οι οποίοι κρύβουν την οπτική επαφή με την ανοιχτή θάλασσα, θυμίζοντας κλειστή λιμνοθάλασσα. Οι ντόπιοι λένε ότι η φυσική αυτή κρυψώνα αποτέλεσε άλλοτε ορμητήριο πειρατών.

Το Βαθύ και η περιοχή στα ανατολικά του αποτέλεσε ερημητήριο για τους ασκητές της Μονής Οδηγητρίας. Στα τοιχώματα κατά μήκος του φαραγγιού που φτάνει στην παραλία υπάρχουν φυσικές εσοχές και τρύπες μέσα στον διαβρωμένο λευκό πωρόλιθο που έχει φαγωθεί από τον αέρα και την αλμύρα.

Για να φτάσετε στο Βαθύ θα πρέπει να οδηγήσετε από το Σίβα ως την Μονή Οδηγητρίας. Από εκεί, πάρτε το δεξί χωματόδρομο που οδηγεί δυτικά προς Κεφάλι και Βαθύ.

Συνεχίστε να οδηγείτε για περίπου 10 χλμ τον κακοτράχαλο χωματόδρομο, ακολουθώντας τις υποτυπώδεις πινακίδες για Βαθύ, ως ότου φτάσετε στην παραλία. Τον Αύγουστο, που οι περισσότεροι ντόπιοι έρχονται να παραθερίσουν, ο συνωστισμός είναι μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που περιμένει κάποιος από ένα τόσο απομονωμένο μέρος.

Φωτογραφίες Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News