Προκλητικός χάρτης Μπαχτσελί: «Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς…» απαντούν οι Κρητικοί

Κρήτη
Προκλητικός χάρτης Μπαχτσελί: «Ελάτε μόνο για τσικουδιές γιατί αλλιώς…» απαντούν οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χτύπησε» τις καρδιές και το θυμικό των Κρητικών η ακραία πρόκληση διά χειρός Μπαχτσελί με τον χάρτη που απεικονίζει την Κρήτη τμήμα της Τουρκίας και προκάλεσε τη σκληρή παρέμβαση και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

«Ελάτε μόνο για τσικουδιές!!! Γιατί αλλιώς...». Τέτοια σχόλια καταγράφει κανείς σε σπίτια, καφενεία, μαγαζιά και παρέες στην Κρήτη, μετά την πρωτοφανή πρόκληση που επεφύλαξε εναντίον της χώρας μας αλλά και ειδικά εναντίον του νησιού μας ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος φωτογραφήθηκε με χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας!

Μια πρόκληση άνευ προηγουμένου, που προκάλεσε μάλιστα την οργισμένη αντίδραση του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, απευθυνόμενος προσωπικά στον Τούρκο πρόεδρο, τον κάλεσε να πάρει θέση για την ιταμή κίνηση Μπαχτσελί, θέτοντας το ερώτημα αν πρόκειται για παραλήρημα εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας.

Κι αν για τους κατοίκους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν τα νησιά, τα σπίτια και τα εδάφη τους να εμφανίζονται ως τουρκικά, η πρόκληση Μπαχτσελί και «Γκρίζων Λύκων» προκάλεσε σίγουρα ένα ισχυρό σοκ στον νου, στις καρδιές και στο θυμικό του απλού Κρητικού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Κρητικοί έρχονται αντιμέτωποι με μια τόσο ακραία πρόκληση, να παρουσιάζεται δηλαδή ολόκληρη η Κρήτη σε χάρτες ως τουρκική επικράτεια! Ποιο, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, η Κρήτη των μακροχρόνιων αιματηρών αγώνων για την απελευθέρωσή της, 109 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας, ως ένα από τα κομβικά συστατικά της πατρίδας μας, ακρογωνιαίος λίθος της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Κρήτη και οι Κρητικοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι, κάθε φορά που συνάντησαν, στην επεκτατική τους πολιτική, είτε τη σύγχρονη Τουρκία ως απόγονο, είπε την Οθωμανική Αυτοκρατορία του παρελθόντος, πόσο τους κόστισε σε βαριές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού, αντίσταση και αγώνες απελευθέρωσης, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και των εδαφών της Μακεδονίας και της Θράκης μας. Οι Κρητικοί ήταν, άλλωστε, και οι μόνοι που μάτωσαν σκληρά την Τουρκία, στο αίσχος της κυπριακής τραγωδίας, με την προδοσία, την εισβολή και την κατοχή του 40% της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Τους ανίκητους Κρήτες, αυτό ήταν το μόνο που χάλασε την «εισβολή-περίπατο» στην Κύπρο, κι αυτό η Τουρκία δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, είχαμε αυθόρμητες, οργισμένες αντιδράσεις και άκρως δηκτικά σχόλια.

Ουκ ολίγα μάλιστα τα τηλεφωνήματα οργής που δέχτηκε η «ΝΚ» από απλούς συμπολίτες μας, που ουσιαστικά είχαν το ίδιο μήνυμα ως κοινή συνισταμένη: «Οι Κρητικοί είμαστε φιλόξενοι και ειρηνικοί άνθρωποι. Αγαπάμε και αγκαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους, όλους τους λαούς. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε σε όλους την πόρτα, την αγκαλιά μας και να χαρούμε παρέα με τσικουδιές και κρητικούς μεζέδες. Αλλά υπάρχει και ένα όριο. Όποιος δεν έχει στον νου να έρθει για ρακές, αλλά έχει άλλα κρυφά σχέδια, και δε σέβεται αλλά προσβάλλει βάναυσα τους κόπους, τις θυσίες και τους αγώνες μας για να αποτινάξουμε τον ζυγό της σκλαβιάς και να αποτελέσουμε τμήμα της χώρα μας, να έχει τον νου του».

Στα αξιοσημείωτα μάλιστα ήταν και δύο παροτρύνσεις που δεχτήκαμε από οργισμένους συμπολίτες μας: Η μία, να δείξουμε συμβολικά ένα ψυχιατρείο στην Κωνσταντινούπολη για όσους τελικά στην Τουρκία είναι «γκρίζα ακραίοι και εμμονικοί» και έχουν τέτοιες ακραίες βλέψεις και επιβουλεύονται νοσηρά σχέδια κατά του νησιού μας. Και η άλλη, να δείξουμε τους σωστούς χάρτες της υπόθεσης, τους χάρτες που έχουν χαρακτηριστεί και ως ο εφιάλτης για το τουρκικό κατεστημένο και την τουρκική ελίτ.

Ένας τέτοιος ακριβώς είναι ο χάρτης που προέρχεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Δρ. Γεωργίου-Αλέξανδρου Σγούρου και αποτυπώνει το αυτονόητο που αρνείται πεισματικά η Άγκυρα: τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, με βάση τις ευθείες γραμμές βάσης, την Αιγιαλίτιδα Ζώνη των 12 ν.μ., όπως όλα απορρέουν από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και το Διεθνές Δίκαιο, που δικαιούνται οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου!

Ο εν λόγω χάρτης των κ.κ. Μάζη και Σγούρου αποτελεί, άλλωστε, την καλύτερη απάντηση στον εξωφρενικά εμμονικό χάρτη με την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τουρκικά, που έκανε δώρο στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικό εταίρο του Τούρκου προέδρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

Θυμίζουμε ότι ο Μπαχτσελί είναι ουσιαστικά αρχηγός και αυτής της οργάνωσης, ενώ επισκέφτηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων» και είχε συνάντηση με στελέχη τους.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη

Η άνευ προηγουμένου πρόκληση διά χειρός Μπαχτσελί δεν έμεινε, σημειωτέον, ασχολίαστη από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ένα 24ωρο μετά την απάντηση της Αθήνας, όπου και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο χάρτης χαρακτηρίζεται ως «επιθετική πράξη», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε, μέσω ανάρτησής του, τον Τούρκο πρόεδρο να ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για φαντασιώσεις εξτρεμιστικών κύκλων ή επίσημη θέση της Άγκυρας.

Ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του στο Twitter ανάρτησε τη φωτογραφία με τον χάρτη που έδωσαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καταγράφοντας τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη που έχουν χαρακτηριστεί ως τουρκική επικράτεια.

Μάλιστα, κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει άμεσα στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, του κυβερνητικού του εταίρου.

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος και Σάμος “καταναλώνονται” από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του στο Twitter, η οποία είναι και στα Αγγλικά, θέλοντας προφανώς ο ίδιος να δώσει ένα διεθνές “άρωμα” στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση κατά της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι της χθεσινής ανάρτησης Μητσοτάκη είχε προηγηθεί την Κυριακή αντίδραση της Αθήνας, η οποία έκανε λόγο για «ιδιαίτερα επιθετική, προκλητική και καταδικαστέα ενέργεια».

Τουρκικό σάιτ: «Τα 3/4 της Κρήτης μάς ανήκουν»!

Μέσα στον ορυμαγδό προκλήσεων, ήρθε να προστεθεί τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, και η ανιστόρητη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας από το τουρκικό δίκτυο TR Haber, που υποστηρίζει προκλητικά πως τα 3/4 της Κρήτης ανήκουν στην Τουρκία και πως μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά.

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί τις απόψεις του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού-στρατιωτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος πρώτος διατύπωσε το αφήγημα περί... «παράνομης» κατοχής των 3/4 της Κρήτης από την Ελλάδα.

Πώς θα καταστρέψουν την Αθήνα - Οι «Γκρίζοι Λύκοι» απειλούν στα Ελληνικά

Κι ενώ η πρόκληση Μπαχτσελί έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, αίσθηση προκαλούν οι απειλές των «Γκρίζων Λύκων», και δη γραμμένες στα Ελληνικά, ότι θα καταστρέψουν την Αθήνα!

Συγκεκριμένοι, οι Τούρκοι εθνικιστές με ανάρτησή τους στο Twitter αναφέρονται στον χάρτη-πρόκληση που παρουσιάστηκε το Σάββατο, παρουσία του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δημοσιεύοντάς τον εκ νέου στο Twitter.

Λένε πως η Κρήτη είναι... αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας, τονίζουν πως τα νησιά του Αιγαίου σφετερίστηκαν από την Ελλάδα και «εγκλωβίστηκαν» εντός ελληνικής κυριαρχίας, ενώ απειλούν και λένε πως «το τουρκικό έθνος έχει τη δύναμη να υπενθυμίσει στο ελληνικό κράτος πώς να καταστρέψει την Αθήνα και πόσο δροσερά και βαθιά είναι τα νερά του Αιγαίου!».

«Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε στον αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χάρτη μας, που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της “Γαλάζιας Πατρίδας”, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάτισαν για αιώνες, αλλά άδικα έγινε αντικείμενο σφετερισμού από την Ελλάδα, που ονομάζονται “ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”.

Ο Χάρτης των “Εστιών των Ιδεαλιστών” είναι ένα σημαντικό βήμα, είπε με ονειρώξεις για την ακύρωση της προσπάθειας δημιουργίας “τετελεσμένων” εκ μέρους της Ελλάδας στη θάλασσα των νησιών, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των 152 νησιών που ΔΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού στην Ελλάδα. Έχει καταστρέψει τα όνειρα όσων θέλουν να κυριαρχήσουν στην τουρκική πατρίδα σε διάφορες πρωτεύουσες της Δύσης.

Εξάλλου, το νησί της Κρήτης, το οποίο καταλήφθηκε με τα τετελεσμένα από την Ελλάδα πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κρατήθηκε αιχμάλωτο εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους παρά την παράδοση άλλων βαλκανικών κρατών, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτημένο που απέκτησε η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης, διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό των «Γκρίζων Λύκων».

Είπαμε, «όνειρα θερινής νυκτός» για «γκρίζα μαγαζιά» που η ανάλυση των θέσεών τους δεν ανάγεται στη Γεωπολιτική, αλλά μάλλον στην Ψυχιατρική. Αλλά όπως επισημαίνουν οι πολίτες της Κρήτης κι όλων των ελληνικών νησιών και της ελληνικής εθνικά κυρίαρχης επικράτειας, «ελάτε μόνο για τσικουδιές! Γιατί αλλιώς...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News