Ηράκλειο: Έκθεση κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Κρήτη
Ηράκλειο: Έκθεση κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποια από τα έργα οι καλλιτέχνες τα εμπνεύστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου και την ιστορία της Κρήτης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου υποδέχεται την 7η έκθεση κεραμικής σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα «Κεραμέων Ίχνη», μία παρουσίαση σύγχρονων έργων τέχνης από 25 κεραμιστές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ομάδας και του Μουσείου.

Η Ομάδα «Κεραμέων Ίχνη» δημιουργήθηκε το 2011 από κεραμιστές που ζουν ή εργάζονται στην Πάτρα και έχει σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής τέχνης, διοργανώνοντας εκθέσεις πανελλήνιας εμβέλειας, συμπόσια κεραμικής και άλλες σχετικές δράσεις. Η έκθεση αντιπροσωπεύει την ελληνική κεραμική του σήμερα μέσα από διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και ψησίματος, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του υλικού.

Τα έργα είναι πρωτότυπα, δεν έχουν παρουσιαστεί σε αντίστοιχες εκθέσεις και δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση αυτή. Κάποια από τα έργα οι καλλιτέχνες τα εμπνεύστηκαν από τα εκθέματα του Μουσείου και την ιστορία της Κρήτης. Η φιλοξενία της έκθεσης στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική διάδρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την αρχαία τέχνη, συνιστώντας βασικό άξονα των εξωστρεφών δράσεων των σύγχρονων μουσείων. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η έκθεση θα παρουσιάζεται στην αίθουσα Πολυμεσικών Εφαρμογών του Μουσείου και θα διαρκέσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News