Βασίλης Κούδας: «Η κυβέρνηση ξεθεμελιώνει ο,τι θετικό είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ ΕΣΥ»

Κρήτη
Βασίλης Κούδας: «Η κυβέρνηση ξεθεμελιώνει ο,τι θετικό είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ ΕΣΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, υποβαθμίζουν και ξεθεμελιώνουν οριστικά οτιδήποτε θετικό είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ ΕΣΥ, υπογραμμίζει το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασίλης Κούδας, με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης στα νοσοκομεία της Κρήτης

«Η κυβέρνηση επιμένει δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις που υποβαθμίζουν και ξεθεμελιώνουν οριστικά οτιδήποτε θετικό είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ ΕΣΥ, προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση και στην υποβάθμιση του», υπογραμμίζει το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασίλης Κούδας, με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης στα νοσοκομεία της Κρήτης, και προσθέτει: «Αυτό έγινε ξεκάθαρο από τον ίδιο και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, με κάθε ευκαιρία, είτε όταν αρνήθηκε οποιαδήποτε δέσμευση για μόνιμες προσλήψεις στη κινητοποίηση του σωματείου του ΠΑΓΝΗ, όταν απάντησε ότι ''δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα''».

Αναφορικά με τις εφημερίες των γιατρών και το θέμα του clawback, ο κ. Κούδας σημείωσε πως «δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα δηλαδή για καμία δίκαιη φορολογική ελάφρυνση στις άγρια «κουτσουρεμένες» εφημερίες, για κανενός είδους κίνητρα στους νέους γιατρούς ώστε να παραμείνουν στο πολύπαθο ΕΣΥ, καμία κουβέντα όχι για κατάργηση αλλά ούτε καν για βελτίωση στο ληστρικό clawback που τσακίζει τους μικρομεσαίους εργαστηριακούς γιατρούς».

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Κούδα:

«Την Παρασκευή 01/07/2022 επισκέφτηκε το Ηράκλειο και τις κύριες υγειονομικές του δομές ο υπουργός υγείας Α. Πλεύρης.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ήταν τα αναμενόμενα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζοντας την αντιλαική, «ανθυγιεινή» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων προηγούμενων κυβερνήσεων επιμένει δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις που υποβαθμίζουν και ξεθεμελιώνουν οριστικά οτιδήποτε θετικό είχε απομείνει από το πάλαι ποτέ ΕΣΥ, προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση και στην υποβάθμιση του. Αυτό έγινε ξεκάθαρο από τον ίδιο και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη με κάθε ευκαιρία, είτε όταν αρνήθηκε οποιαδήποτε δέσμευση για μόνιμες προσλήψεις στη κινητοποίηση του σωματείου του ΠΑΓΝΗ, είτε όταν απάντησε ότι «δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα» στα δίκαια και καθόλου απαιτητικά αιτήματα των γιατρών κατά τη συνάντηση του με το Δ.Σ του Ι.Σ. Ηρακλείου.

Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα δηλαδή για καμία δίκαιη φορολογική ελάφρυνση στις άγρια «κουτσουρεμένες» εφημερίες, για κανενός είδους κίνητρα στους νέους γιατρούς ώστε να παραμείνουν στο πολύπαθο ΕΣΥ, καμία κουβέντα όχι για κατάργηση αλλά ούτε καν για βελτίωση στο ληστρικό clawback που τσακίζει τους μικρομεσαίους εργαστηριακούς γιατρούς, η κατάργηση της συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους κ.α. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού περισσεύουν δις για τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ, για τους «αναξιοπαθούντες» εφοπλιστές και βιομήχανους, για τους νέες συμφωνίες της «πράσινης» ανάπτυξης και ένα σωρό άλλα μονοπώλια που τροφοδοτούνται με φρέσκο κρατικό χρήμα αλλά όχι για το πολύπαθο χώρο της υγείας-πρόνοιας.

Τουλάχιστον βέβαια για ακόμη μια φορά έγινε ξεκάθαρο για τους γιατρούς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς αλλά και όλα τα λαικά στρώματα, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεννόησης με το ξεπερασμένο και επικίνδυνο σύστημα που προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του και τα ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη του, δεν διστάζει να καταστρέψει και ν΄ απαξιώσει οτιδήποτε δεν λειτουργεί προς τη κατεύθυνση αυτή.

Αντίθετα μοναδική διέξοδος προβάλει ο συνεχής, επίμονος, ταξικά προσανατολισμένος αγώνας για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, στο επίπεδο των πραγματικών αναγκών του 2022 που θα αντιμετωπίζει το κάθε ασθενή, το κάθε άνθρωπο, με αξιοπρέπεια και φροντίδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News