Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η παρουσία Πλεύρη στο Ηράκλειο

Κρήτη
Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η παρουσία Πλεύρη στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση των Ηρακλειωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Υγείας στην Κρήτη

Χωρίς κανένα χειροπιαστό μέτρο για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και χωρίς καμία αυτοκριτική για τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας εμφανίστηκε στο Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης. Ο Υπουργός απέδειξε με την παρουσία του στο Ηράκλειο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μάθημα από την πανδημία για αυτό που είναι πλέον κοινωνική απαίτηση, δηλαδή η γενναία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ισχυρίζεται ότι «παρακολουθεί» την πορεία της πανδημίας αλλά αδιαφορεί για το νέο επιδημιολογικό κύμα για το οποίο μιλά η παγκόσμια ιατρική κοινότητα και δηλώνει προκλητικά ότι δεν χρειάζεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο! Δεν είπε λέξη για το αναποτελεσματικό μίγμα πολιτικής που οδήγησε σε αρνητικές πρωτιές της χώρας σε επίπεδο Ευρώπης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σε πλήρη αποδιοργάνωση  του ΕΣΥ και σε ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων στην υγεία (τριπλασιασμός ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών).

Η μόνη έννοια του Υπουργού είναι ο ενεργός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, για τον οποίο αφιέρωσε και το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Επιμένει στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στη μετακύλιση του κόστους στο πολίτη. Μέσα σε όλα έκοψε και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στους ιδιώτες γιατρούς για συνταγογράφηση με αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις δημόσιες δομές. Δε στοχεύει να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας της Κρήτης με μόνιμο προσωπικό και δεν σχεδιάζει την απαραίτητη αναβάθμιση με νέες ΤΟΜΥ και με νέες δομές την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνέχεια όσων προχωρήσαμε.

Συμπέρασμα; Καμία αυτοκριτική, καμία στρατηγική, μόνη φροντίδα τα συμφέροντα των ιδιωτών! Και βέβαια κατώτερη των περιστάσεων η παρουσία του Υπουργού Υγείας στο Ηράκλειο!

Κόντρα σε αυτή τη στάση, οφείλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση ένα ισχυρό σήμα - μήνυμα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και σεβασμού του επαγγέλματος του υγειονομικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News