Ελεύθερος μετά την απολογία του ο νεαρός με τα δύο καλάσνικοφ και τις ναυτικές φωτοβολίδες

Κρήτη
Ελεύθερος μετά την απολογία του ο νεαρός με τα δύο καλάσνικοφ και τις ναυτικές φωτοβολίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι του αστυνομικοί του Α.Τ. Αστερουσίων και του ΤΑΕ Μεσσαράς - Παραπέμφθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, όπου απολογήθηκε και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, ο νεαρός Κρητικός που συνελήφθη χθες, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, καθώς φέρεται να «έκρυβε» στο σπίτι του, μεταξύ άλλων, δύο καλάσνικοφ, αλλά και ναυτικές φωτοβολίδες.

Μετά τη σύλληψή του εν λόγω άνδρα, ασκήθηκε σε βάρος του από τον αρμόδιο εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (για τα καλάσνικοφ).

Ο νεαρός παραπέμφθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου όπου απολογήθηκε και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, είναι οικογενειακά κειμήλια από τον παππού του κι έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τον ίδιο.

Αναφορικά με τις ναυτικές φωτοβολίδες φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανέφερε ότι στο παρελθόν εργαζόταν στα καράβια και για αυτό βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, θα πρέπει να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να καταβάλει χρηματική εγγύηση, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός συνελήφθη μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι του αστυνομικοί του Α.Τ. Αστερουσίων και του ΤΑΕ Μεσσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν -και κατάσχεσαν- δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, 53 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 17 ναυτικές φωτοβολίδες διαφόρων τύπων, έξι κάλυκες πολεμικού όπλου, μια γεμιστήρα για καλάσνικοφ κι έναν ταχυγεμιστήρα.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News