Ηγουμενίδης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα»

Κρήτη
Ηγουμενίδης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής παρεμβαίνει με άρθρο του τοπικό τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης

Στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής παρεμβαίνει με άρθρο του τοπικό τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης τονίζοντας ότι «επί ένα χρόνο, υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έλεγαν ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής προστατεύει τις εταιρείες από την χρεοκοπία!».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε για ένα χρόνο ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα, υπέρ των παραγωγών ενέργειας, σε βάρος των πολιτών–καταναλωτών», και ότι «ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το τελικό ποσό των υπερκερδών. Ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕΝ κ. Σκρέκας ψάχνει από τον Απρίλιο τα υπερκέρδη και ακόμα να τα βρει!», εξηγεί ο βουλευτής.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει όλες τις βασικές πλευρές που αφορούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως ότι η τελευταία τροπολογία της Κυβέρνησης αναστέλλει μεν τη ρήτρα, αλλά ενσωματώνοντας την όποια διακύμανση στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα.

«Άρα η ρήτρα θα υπάρχει αλλά απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν ως χωριστή εγγραφή στο λογαριασμό τους! Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη υποκρισία της κυβέρνησης», εξηγεί ο ίδιος. «Και ένας λόγος που καθυστερεί την εφαρμογή της τροπολογίας είναι για να μην εκτεθεί στους καταναλωτές πριν από τις πρόωρες εκλογές», όπως προσθέτει ο βουλευτής στο άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Κρήτη».

Στα μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τον Νίκο Ηγουμενίδη, θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα άμεσα μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας,  τουλάχιστον η επιστροφή στους καταναλωτές το 90% των υπερκερδών, και η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.  

Ο βουλευτής κλείνει την παρέμβαση του υπογραμμίζοντας ότι «σε μια περίοδο που η κοινωνία καθημερινά βλέπει το εισόδημα της να συρρικνώνεται δραματικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι η πολιτική της Δεξιάς βλάπτει σοβαρά την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα. Υποχρέωση των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων, να φύγει η Δεξιά και να υπάρξει διακυβέρνηση με δημοκρατικό, κοινωνικό, προοδευτικό αποτύπωμα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News