Βαρδάκης: «Τροπολογία ντροπής για τη ρήτρα αναπροσαρμογής»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Τροπολογία ντροπής για τη ρήτρα αναπροσαρμογής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην δήλωση για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής

Με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μέγιστη κοροϊδία αποτελεί η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Η τροπολογία αυτή αναστέλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντάς την στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα.

10 μήνες τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνοεί ακόμη και το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που μιλούσαν για παράνομη ρήτρα.

Δεν έκανε δεκτές και απέρριψε 2 φορές πρόταση τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, με τους υπουργούς να λένε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής προστατεύει τις εταιρείες από τη χρεοκοπία (Άδωνις Γεωργιάδης) και τους βουλευτές της ΝΔ να διατυμπανίζουν ότι «το τζάμπα τελείωσε» (Β. Οικονόμου).

Και αφού ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, αρκετό καιρό τώρα, έχει οργανώσει τη ληστεία επιχειρήσεων και νοικοκυριών μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής, γεμίζοντας με δις ευρώ τα ταμεία της ΔΕΗ και των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, έρχεται τώρα έντρομος, παραμονές εκλογών, να αναστείλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Μόνο που διαφαίνεται ότι δεν έχουν τελειώσει τα οφειλόμενα γραμμάτια του κ. Μητσοτάκη προς εταίρους και φίλους κι έτσι για άλλη μια φορά προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

Παγώνουν τη ρήτρα Μητσοτάκη και απελευθερώνουν τις χρεώσεις. Η τροπολογία αναστέλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενσωματώνοντάς τη στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα. Η ρήτρα, λοιπόν, θα υπάρχει, απλά δεν θα τη βλέπουμε.

Επιπλέον, καμία αναφορά δεν γίνεται στην τροπολογία πώς ακριβώς θα διαμορφώνεται η χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε και πώς ακριβώς θα εμφανίζεται στο λογαριασμό αυτή η χρέωση.

Όσο η κυβέρνηση αρνείται να παρέμβει ουσιαστικά στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, με την επιβολή πλαφόν για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας, θα συνεχίζεται η ληστεία εις βάρος του ελληνικού λαού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ                       

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News