Οι βασικοί «εχθροί» του κρητικού αμπελώνα το καλοκαίρι

Κρήτη
Οι βασικοί «εχθροί» του κρητικού αμπελώνα το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τυχόν επέλαση της ευδεμίδας ο κ. Δασκαλάκης τόνισε: «Είναι ο κύριος εχθρός της καλλιέργειας. Ο παραγωγός θα πρέπει να είναι προσεχτικός στα ψεκάσματα»

Για τους βασικούς εχθρούς του κρητικού αμπελώνα το καλοκαίρι μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο γεωπόνος – πρώην διευθυντής Αγροτικής ανάπτυξης του νομού Ηρακλείου Γιώργος Δασκαλάκης.

 Για τυχόν επέλαση της ευδεμίδας ο κ. Δασκαλάκης τόνισε: « Είναι ο κύριος εχθρός της καλλιέργειας. Ο παραγωγός θα πρέπει να είναι προσεχτικός στα ψεκάσματα. Παρακολουθούμε και τα δελτία. Δυστυχώς χρειάζονται φάρμακα για αυτή τη δουλειά..»

Για το που οφείλεται η επέλαση της : « Οι αρρώστιες κάνουν πάντα κάποια πικ. Είναι χρονιές που η αρρώστια έχει μια δυναμική και άλλες όχι.  Η ευδεμίδα φέτος έχει δυναμική, όπως και η χολέρα. Αν δε τα αντιμετωπίσουμε τώρα, μετά θα είναι πιο δύσκολο.»

«Ακόμη είναι στο αρχικό στάδιο και τα αποτελέσματα δε φαίνονται ακόμη. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είσαι πολύ ειδικός για να δεις ότι υπάρχει ζημία.»

Ο κ. Δασκαλάκης πρόσθεσε ότι οι κλιματικές συνθήκες  είναι πολύ καλές για το αμπέλι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ενώ σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να βρει λύση με το πρόβλημα των εξαγωγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News