Ηράκλειο: Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» Αλληλεπιδρούμε, Δημιουργούμε, Οραματιζόμαστε

Κρήτη
Ηράκλειο: Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» Αλληλεπιδρούμε, Δημιουργούμε, Οραματιζόμαστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση θα γίνει στον αύλιο χώρο του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 20:30 το βράδυ

Το Εργαστήρι Μουσικής, Θεάτρου, Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύλλογο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και την Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», σας προσκαλούν στη μουσική εκδήλωση με τους οφελούμενους συμμετέχοντες του προγράμματος «η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» αξιώνοντας από κοινού τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη νοητική υγεία, τη ψυχική ενδυνάμωση, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλιο χώρο του 3ο Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην οδό Δημοκρατίας 12, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 20:30 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συμπράττουν επί σκηνής πλειάδα μουσικών με τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους του προγράμματος παρουσιάζοντας μουσικό υλικό από τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μ. Ασία, καθώς επίσης μουσικές από τις σύγχρονες παραδόσεις της Κρήτης και της Ιρλανδίας αλλά και από την αρχαία Ελλάδα, τον ευρωπαϊκό μεσαίωνα και την αναγεννησιακή Κρήτη.  

Οι καρσιλαμάδες και τα απτάλικα ζεϊμπέκικα της Μ. Ασίας διαδέχονται τον Πατρούνινο χορό της Μακεδονίας και την Τζούρτζουνα της Αρμενίας, ενώ οι σύγχρονες συνθέσεις βρίσκουν τον χώρο τους στην μεγάλη γειτονιά της Ανατολής και συμπληρώνουν το μωσαϊκό της δημιουργίας στο σήμερα, με τους μουσικούς Γιάννη Δερμιτζάκη στο ούτι, Ισίδωρο Βαρδαρό στο βιολί και Φάνη Καρούσο στο σαντούρι.

Το φωνητικό σύνολο Lalί Touplί (Ευτυχία Τσουκαλά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Αλίκη Ατσαλάκη) μαζί με τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων αφηγούνται ρυθμικά, μελωδικά και με πολυφωνική διάθεση διαχρονικές ιστορίες για την αγάπη, τον έρωτα, το μισεμό αλλά και ανίερα φονικά.

Ο πολυοργανίστας Γιώργος Ζαχαριουδάκης φέρνει την αρχαιοελληνική λύρα του Απόλλωνα δίπλα στη κρητική λύρα, την ιρλανδική φλογέρα και το μεσαιωνικό δίαυλο δίπλα στο κρητικό θιαμπόλι. Μαζί του στο λαούτο ο Γιώργος Β. Σταυρακάκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News