Καιρός: Παρά την πτώση, παραμένει η ζέστη στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Παρά την πτώση, παραμένει η ζέστη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σήμερα Σάββατο, 25 Ιουνίου στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο Σάββατο, 25 Ιουνίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στην Κρήτη αρχικά βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια στο Αρκαλοχώρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες προβλέπεται ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 31 βαθμούς με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ.

Στα Χανιά προβλέπεται καθαρός ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρός ο ουρανός στα Ανώγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

//--> //--> //--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν να είναι έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα στα βόρεια και τα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα είναι μεταβλητοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά έντονες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Στα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από το μεσημέρι νότιοι νοτιανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αγαίου από το μεσημέρι νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Το μεσημέρι απόγευμα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου

Πρόγνωση για την Κυριακή 26 Ιουνίου

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά - βορειοανατολικά και δε θα ξεπεράσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Δευτέρα 27 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη και κατά τόπους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά με μικρή ένταση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Πρόγνωση για την Τρίτη 28 Ιουνίου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές κυρίως ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία και κατά τόπους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Τετάρτη, 29 Ιουνίου και την Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως στα ηπειρωτικά από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, ενώ είναι πιθανόν να βρέξει και στα ορεινά της Κρήτης. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News