ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για ΕΠΑΣ - Θέσεις και στο Ηράκλειο

Κρήτη
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για ΕΠΑΣ - Θέσεις και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ συνολικά στην χώρα

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στις 18:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψήφιων εκπαιδευτικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 3 Ιουλίου 2022, στις 23:59.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά, μέσω gov.gr, και συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες Εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία (ΦΕΚ 3552/Β/03-08-2021), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ/ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023, θα λειτουργήσουν:

  • 51 ΕΠΑΣ, με 31 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, που εφαρμόζουν το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).
  • 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ Μαθητείας, με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης σε επτά πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα. Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ, η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη ΔΥΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News