ΚΝΕ: Με πλούσιο περιεχόμενο συζητήσεων το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων Εργαζόμένων στο Ηράκλειο

Κρήτη
ΚΝΕ: Με πλούσιο περιεχόμενο συζητήσεων το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων Εργαζόμένων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για το Σοσιαλισμό!» το ραντεβού των φοιτητών και των νέων εργαζομένων στο Ηράκλειο δίνεται στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, από τις 7 μ.μ. το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων Εργαζομένων είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον Σοσιαλισμό!» και με πλούσιο περιεχόμενο.»

Όλες τις προηγούμενες μέρες, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, απευθύνουν πλατύ άνοιγμα σε χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μαίνεται για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ιδιαίτερες συζητήσεις:

  1. Συζήτηση με θέμα «Πρώτη δύναμη Πανσπουδαστική Κ.Σ. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και την Πανεπιστημιακή αστυνομία». Η συζήτηση έρχεται ως συνέχεια από την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ ως πρώτη δύναμη, ύστερα από 36 χρόνια.

Μια πράξη που ήταν  δίκαιη και έγινε πράξη! Η σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής ΚΣ σκόρπισε χαρά και συγκίνηση σε χιλιάδες φοιτητές, όπου έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης της συλλογικής διεκδίκησης για τα δικαιώματα τους ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που τα κατεδαφίζουν.

Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δαλέζιος, στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Αυγουστάκης μέλος του ΣΠ Κρήτης ΚΝΕ, Πρόεδρος του ΦΣ Μαθηματικού  και ο Κώστας Μάρτης μέλος του ΤΣ Σπουδάζουσας Ηρακλείου και Πρόερδος του ΦΣ Φυσικού.

      2.Συζήτηση με θέμα «Τελικά οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα;», συζήτηση για τους μεγάλους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορους κλάδους, έπειτα από την νικηφόρα τροπή που πήρε ο αγώνας όσων σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν και συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, μαζί με τα σωματεία τους. Θα μιλήσουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στους κλάδους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται έναν μήνα μετά τη μεγάλη νίκη στις Φοιτητικές Εκλογές και την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά αλλά και σε μια περίοδο που μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους δίνουν το μήνυμα ελπίδας ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30 : Ανοίγουν οι πύλες του Φεστιβάλ

19:45 : Θεματικές Συζητήσεις

20:30 : Συναυλία με το συγκρότημα Greier

21:10 : Συναυλία με το Μιχάλη Καπλαγκιόζη και την μπάντα του

22:00 : Θα απευθυνθεί χαιρετισμός από τον Ορφέα Δρακούλη μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης ΚΝΕ

22:00 : Μεγάλη Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου

00:00 : Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές στο πολιτικό τραγούδι

00:30 : Ρεμπέτικο γλέντι με τους «ελεύθερους και ωραίους»

Επίσης στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί

  • Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης εποχής»
  • Χώρος αφιερωμένος στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Νηές Μαγνησίας.
  • Έκθεση με θέμα την ανάγκη ισχυροποίησης της ΚΝΕ παντού
  • Χώρος κατά των Ναρκωτικών
  • Χώρος δηλώσεων συμμετοχής για την συγκρότηση πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ
  • Θεματική γωνιά για τις γυναίκες με σύνθημα «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News