Ρέθυμνο: Στον καθαρισμό δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση προχωρά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στον καθαρισμό δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση προχωρά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων

Πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση, υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, κατά το μήνα Ιούνιο που διανύουμε, προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές:

Ρουσοσπίτι-Ρέθυμνο-Ξηρό Χωριό-Γιαννούδι-Πλατανιά-Μαρουλά

Λούτρα-Μέση-Άγιο Δημήτριο-Αγία Τριάδα-Πηγή

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και λάστιχων στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειάζονταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News