Χανιά: Σύσφιξη σχέσεων Κρήτης- Κίνας και διεύρυνση συνεργασίας

Κρήτη
Χανιά: Σύσφιξη σχέσεων Κρήτης- Κίνας και διεύρυνση συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας από την Guangdong στην περιοχή, με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και μετά από πρόταση της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και μετά από πρόταση της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, κινεζική αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια της Guangdong, η οποία έχει σχέσεις «αδελφοποίησης» με την Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Περιφερειών και τη διεύρυνση της συνεργασίας τους. Στη συνάντηση συμμετείχε και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τάσος Διαμαντάκης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Wang Shi, ιδρυτής της κινεζικής εταιρείας ακινήτων VANKE, ο οποίος πραγματοποιεί παράλληλα περιοδεία στη Ευρώπη κατά την οποία έχει συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων καθώς και εταιρειών με πρωτοποριακή γνώση στην καθαρή κατασκευαστική τεχνική. Η εταιρεία του ειδικεύεται στην κατασκευή πράσινων κτηρίων και την ανακαίνιση κτηρίων ενσωματώνοντας καινοτόμες και έξυπνες λύσεις σε δομικά υλικά, ενεργειακή απόδοση και ανακύκλωση, χρησιμοποιεί υλικά που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος όσον αφορά στη χρήση του ξύλου του αλουμινίου κλπ. Έχει κατασκευάσει το 40% των κορυφαίων πράσινων κατοικιών στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αντιπεριφερειάρχη, το ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στην συνεργασία σε θέματα πράσινων κτηρίων, μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τους αναπτυξιακούς τομείς των Χανίων γύρω από τους οποίους μπορούν να υπάρξουν συνέργειες, οι οποίες θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά τη συνάντηση τους σήμερα με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματίες της Πόλης.

Σημειώνουμε επίσης ότι ο κ. Wang Shi είναι επίτιμος πρόεδρος της Ασιατικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και διοργανώνει παράλληλα μία εκστρατεία με τίτλο “Global Canal Clock”, με στόχο την κωπηλατική διαδρομή σε εκατό κανάλια του κόσμου για την προβολή τόσο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, όσο και των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, των μηδενικών αποβλήτων και του καθαρού νερού, δείχνοντας παράλληλα την ομορφιά των αντίστοιχων προορισμών σε εκατομμύρια οπαδούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Wang Shi είναι επίσης πρόεδρος του κινεζικού WWF.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News