Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου: Γενικώς υποχρεωτική η ΚΣΕΕ επισιτισμού

Κρήτη
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου: Γενικώς υποχρεωτική η ΚΣΕΕ επισιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συνεδρίασε και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη ώστε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα και να επεκτείνει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του Επισιτισμού

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει τα μέλη του, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας συνεδρίασε και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη ώστε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα και να επεκτείνει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του Επισιτισμού.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα, μιας και αφορά 400.000 εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, catering, ψητοπωλεία, fast food, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

Σημειώνεται πως όσα μισθολογικά κλιμάκια είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά την τελευταία αύξηση, αυτομάτως υπάγονται στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει αμοιβές κατώτερες του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού.

Αναμένεται η υπογραφή από τον κ. Χατζηδάκη και η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News