Κεφαλογιάννης: Το Λιμενικό Σώμα στο Αιγαίο σώζει ανθρώπινες ζωές

Κρήτη
Κεφαλογιάννης: Το Λιμενικό Σώμα στο Αιγαίο σώζει ανθρώπινες ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση απάντηση στις νέες προκλήσεις του προέδρου Ερντογάν έδωσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου από το βήμα της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Μετανάστευση όπου συμμετέχει, στην Κωνσταντινούπολη

Άμεση απάντηση στις νέες προκλήσεις του Προέδρου Ερντογάν έδωσε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης από το βήμα της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Μετανάστευση όπου συμμετέχει, στην Κωνσταντινούπολη.

Ζητώντας το λόγο, ο κ. Κεφαλογιάννης κατέρριψε τις ανυπόστατες και συκοφαντικές  κατηγορίες του Τούρκου Προέδρου, σύμφωνα με τον οποίο τα ελληνικά σώματα ασφαλείας στο Αιγαίο «ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες», επισημαίνοντας πως «σύμφωνα με τον ίδιο τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης από τους 2026 νεκρούς και αγνοούμενους στη Μεσόγειο το 2021, μόνο 95 εξ’ αυτών καταγράφηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο -συμπεριλαμβανομένου του Αιγαίου».

 Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ανέφερε πως «μια απλή  και μόνο σύγκριση με τους νεκρούς και αγνοούμενους που καταγράφονται στις άλλες δύο μεσογειακές μεταναστευτικές διαδρομές ( κεντρική και δυτική) δίνει μια αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες της χώρας μας. Το Λιμενικό Σώμα στο Αιγαίο σώζει με αυταπάρνηση ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε πως «οι ελληνικές αρχές καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν εισροές παράνομων μεταναστών οι οποίοι επιβιβάζονται σε πλοία συνοδεύονται συχνά  μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα από πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ενάντια στις προβλέψει των διεθνών συνθηκών,  όπως το Πρωτόκολλο του Παλέρμο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων  που  η Τουρκία έχει υπογράψει».

«Αν θέλει η Τουρκία να συμβάλλει στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης», υπενθύμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, τότε «έχει πολλά να κάνει: Να στρέψει την προσοχή της στα κυκλώματα των λαθροδιακινητών που οργιάζουν στις ακτές της, να αποτρέψει το άνοιγμα νέων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, να αποθαρρύνει τους παράνομους μετανάστες διευκολύνοντας την επιστροφή τους στη χώρα προέλευσής τους».  

Κυρίως, κατέληξε, «πρέπει να  μάθει να συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές και να σταματήσει να εργαλειοποιεί την ανθρώπινη ζωή για ιδιοτελείς σκοπούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News