Η ΕΦΕ Ηρακλείου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ωδή στο Φως»

Κρήτη
Η ΕΦΕ Ηρακλείου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ωδή στο Φως»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ωδή στο Φως» το Σάββατο 18 Ιουνίου - Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ωδή στο Φως» και σας προσκαλεί στο Λάκκο, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Τριάντα πέντε 35 φωτογράφοι, μέλη της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, παίζουν με το φως και συμπορεύονται σ' ένα δημιουργικό ταξίδι στην άλλοτε πολύβουη γειτονιά του Ηρακλείου. Οι εικόνες τους είναι απόπειρες διαχείρισης του φωτός και της σκιάς στη σύνθεση και συγχρόνως, προσπάθεια ανάδειξης της φωτεινής εκείνης ρωγμής απ' όπου το φως διαχέεται και πλημμυρίζει τη φύση και τις ζωές μας.

Η «Ωδή στο φως» έχει σκοπό να προβάλλει το φως και καθώς το φως γεννιέται μέσα από τα σκοτάδια αποτελεί έναν έντονο ισχυρισμό πως ο φόβος που γέννησε η ζοφερή εποχή του εγκλεισμού, των πολέμων, της αβεβαιότητας και της κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να κατανικηθεί.

Τα έργα βρίσκουν τη θέση τους στην πλατεία του Λάκκου, δίπλα στο ομώνυμο καφενείο, εκεί που συνυπάρχουν τα χαμηλά φτωχικά σπίτια με το επιβλητικό πολιτιστικό κέντρο, εκεί που, από την εποχή των χαμαιτυπείων της Κρητικής Πολιτείας έως σήμερα, δεν έλειψαν κι ούτε λείπουν, οι δυσκολίες μα υποχωρούν όταν οι παρέες βρίσκονται, μιλούν και γελούν.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News