Ιεράπετρα: Έτοιμη η νέα δημοτική βιβλιοθήκη να υποδεχτεί τα βιβλία της - Τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός

Κρήτη
Ιεράπετρα: Έτοιμη η νέα δημοτική βιβλιοθήκη να υποδεχτεί τα βιβλία της - Τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη συλλογή των παλαιών αλλά και των νέων βιβλίων με τα οποία εμπλουτίζεται, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του νομού Λασιθίου

Με μεγάλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτηρίου του παλιού Δημαρχείου Ιεράπετρας, το οποίο εξοπλίστηκε και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται προσωρινά στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ολικής ανακαίνισης του κτιρίου, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η προμήθεια και η τοποθέτηση όλου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ώστε το παλαιό Δημαρχείο να είναι πλέον έτοιμο να αξιοποιηθεί, φιλοξενώντας τη νέα σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ιεράπετρας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με τη συλλογή των παλαιών αλλά και των νέων βιβλίων με τα οποία εμπλουτίζεται, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του νομού Λασιθίου, εξυπηρετώντας όχι μόνο τον γενικό αναγνώστη, αλλά και τον μαθητή, τον φοιτητή, καθώς και πολλούς ξένους επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους της πόλης.

Θα διαθέτει, ακόμη, μεγάλο και αξιόλογο παιδικό τμήμα και για τους μικρούς αναγνώστες. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης των συλλογών εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης, αλλά και τη δυνατότητα δανεισμού. Στη Βιβλιοθήκη θα λειτουργούν αίθουσες ομαδικής μελέτης, συνεδριάσεων και υπολογιστών.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας,  Θεοδόσης Καλαντζάκης, «η δημιουργία μιας σύγχρονης δανειστικής βιβλιοθήκης σε έναν ανακαινισμένο και άκρως λειτουργικό χώρο αναδεικνύει και προβάλλει το πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής μας.Συγχρόνως, η παράλληλη λειτουργία και η συστέγασή της με την νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη, θα δώσει το έδαφος να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες και σύγχρονες δραστηριότητες παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον, η νέα δημοτική βιβλιοθήκη εντάσσεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την «ανάδειξη» του κέντρου της πόλης. Κάθε χώρος πολιτισμού που αναβαθμίζεται, προστίθεται στη σύγχρονη εικόνα του Δήμου μας, που κάνει δημιουργικά βήματα προς το μέλλον δημιουργώντας σημαίνοντα σημεία αναφοράς. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει η μεταφορά και η τοποθέτηση των βιβλίων. Επιδίωξή μας είναι το συντομότερο δυνατόν οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τις καινοτόμες υπηρεσίες», κατέληξε ο κ Καλαντζάκης.

Στο ίδιο κτίριο του παλιού Δημαρχείου έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει και το ψηφιακό Μουσείο της Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News