Ηράκλειο: Στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ο Χάρης Μαμουλάκης

Κρήτη
Ηράκλειο: Στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ο Χάρης Μαμουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με προβλήματα όρασης

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μενέλαο Μαρκοδημητράκη και την Αντιπρόεδρο Ελευθερία Ζαμπετάκη, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με προβλήματα όρασης, όπως την έλλειψη εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, το ανεπαρκές συνταξιοδοτικό πλαίσιο, τα προβλήματα μετακίνησης και κοινωνικοποίησης, κ.α. Ενημερώθηκε παράλληλα για το πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών στην μέθοδο Μπράιγ, που υλοποιεί η Ένωση σε παρακείμενο χώρο, ένα πρόγραμμα απαραίτητο για την διδασκαλία των τυφλών παιδιών, στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης.

Από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, αφού ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για τις Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα, όπως αυτή της μη κατάργησης των θέσεων τυφλών τηλεφωνητών ή της ανάγκης επέκτασης του προσωπικού βοηθού ΑμεΑ σε όλη την χώρα, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με προβλήματα όρασης και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η ανάδειξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης και η καθιέρωση συνθηκών αυτονομίας, αποτελεί το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Από την πλευρά μου, παραμένω στο πλευρό της Ένωσης με κάθε διαθέσιμο τρόπο, αναδεικνύοντας και Κοινοβουλευτικά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν, πιέζοντας για λύσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News