Μακρύς Γιαλός: Παρασύρθηκε ημερόπλοιο από τη σφοδρή θαλασσοταραχή (εικόνες)

Κρήτη
Μακρύς Γιαλός: Παρασύρθηκε ημερόπλοιο από τη σφοδρή θαλασσοταραχή (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ημερόπλοιο μετακινήθηκε από το σημείο όπου είχε δέσει έξω από το λιμάνι και προσάραξε πάνω στα βράχια, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάνεις από το πλήρωμα του

Το ημερόπλοιο «Ευδοκία» που κάνει καθημερινά την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Μακρύ Γιαλού προς το Κουφονήσι, παρασύρθηκε στις 5 σήμερα το πρωί από τη σφοδρή  θαλασσοταραχή που προκάλεσε ξαφνικά  ο Νοτιοανατολικός άνεμος (Σιρόκος). Το ημερόπλοιο μετακινήθηκε από το σημείο όπου είχε δέσει έξω από το λιμάνι και προσάραξε  πάνω στα βράχια, χωρίς ωστόσο να κινδυνέψει κάνεις από το πλήρωμα του.

«Ξαφνικά στις 5 το πρωί προκλήθηκε θαλασσοταραχή από τον ισχυρό Σιρόκο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί το πλοίο μερικά μέτρα και να προσαράξει πάνω στα βράχια. Ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Παρότι δεν έχουμε διαρροή καυσίμων, προληπτικά το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Δήμο, μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί γύρω από το πλοίο  ένα ειδικό πλωτό φράγμα ώστε  να προλάβουμε σε περίπτωση διαρροής την ρύπανση των ακτών.

Το ίδιο πρόβλημα είχαμε και με τα ημερόπλοιο που δένουν στην αποβάθρα και στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Οι καπετάνιοι τους πρόλαβαν πριν δημιουργηθεί πρόβλημα να αποπλεύσουν και να τα  ελλιμενίσουν μέχρι να περάσει η κακοκαιρία στο λιμάνι του Αθερινολακκου Σητείας», μας είπε ο πλοιοκτήτης κ Θανάσης Χηνοπουλος.

Εφόσον βελτιωθεί ο καιρός η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί προς το Κουφονήσι με άλλο πλοίο, ενώ το λαβωμένο  ημερόπλοιο «Ευδοκία» θα οδηγηθεί για επισκευή και επιθεώρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News