Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις σε Προγραμματισμό Υπολογιστών, ΑΟΔ, Στοιχεία Μηχανών και Υγιεινή

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις σε Προγραμματισμό Υπολογιστών, ΑΟΔ, Στοιχεία Μηχανών και Υγιεινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2022 - Δείτε στo neakriti.gr, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τις πρώτες εκτιμήσεις και τις απαντήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανών.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται στα μαθήματα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και ναυτικές μηχανές.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών

Οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς»  εκτιμούν πως τα θέματα ήταν βατά για κάποιον που έχει προετοιμαστεί καταλλήλως ενώ υπήρχαν δυο – τρία ερωτήματα πιο δύσκολα για να ξεχωρίσουν όσοι υποψήφιοι πάνε για το απόλυτο της βαθμολογίας.

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ΑΟΔ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ΑΟΔ

Σύμφωνα με τα Φροντιστήρια  «Πουκαμισάς», τα θέματα  στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης ΑΟΔ κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης και ήταν αναμενόμενα.

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ)

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα Στοιχεία Μηχανών

Όπως εκτιμούν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» τα θέματα στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών ήταν αναμενόμενα, κάλυπταν κομμάτια ύλης που είχαν αφαιρεθεί τα προηγούμενα χρονιά λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές που ήταν προετοιμασμένοι πολύ καλά θα μπορούσαν να γράψουν άριστα και τα θέματα είχαν την κλασσική δομή.

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Υγιεινή

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα Υγιεινή

Βατά, αρκετά σε όγκο και αφορούσαν κυρίως στα τελευταία κεφάλαια, ήταν τα σημερινά θέματα στο μάθημα υγιεινή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των καθηγητών των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς».

Δείτε εδώ τα θέματα στο μάθημα Υγιεινή

Οδηγίες για υποψήφιους - Απαγορεύονται κινητά, κομπιουτεράκια και μπλάνκο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες, πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ., ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν, επίσης, για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Το neakriti.gr στο πλευρό των υποψηφίων

Το neakriti.gr, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών για την εγκυρότερη ενημέρωση για τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των μαθημάτων.

  • Έναρξη ανάρτησης των Θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις πρώτες σύντομες Απαντήσεις
  • Γενικός σχολιασμός των Θεμάτων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
  • Αναλυτική παρουσίαση των Απαντήσεων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News