Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2022 - Δείτε στo neakriti.gr, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τις πρώτες εκτιμήσεις και τις απαντήσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022

Τελευταία μέρα σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των Γενικών Εκπαιδευτικών Λυκείων, οι οποίοι ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Αύριο, Σάββατο 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανικής.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Ιστορία

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα της Ιστορίας

«Ιστορία χωρίς εκπλήξεις!»

Όπως εκτιμούν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου: «Έλειπαν οι εκπλήξεις από το διαγώνισμα της Ιστορίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Δόθηκε έμφαση στην νέα ύλη,  με θέματα κοντά στο 40 % του διαγωνίσματος. Έλειπαν όμως οι συνδυαστικές ερωτήσεις. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει ευκολότερα σε σχέση με τα περσινά. Όμως σίγουρα απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένος μαθητές».

Δείτε εδώ τα θέματα στην Ιστορία

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στη Φυσική

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα της Φυσικής

«Διαγώνισμα Φυσικής, τα αναμενόμενα!»

Οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» Ηρακλείου εκτιμούν πως τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής ήταν αναμενόμενα: Σε γενικές γραμμές το διαγώνισμα της Φυσικής δεν επεφύλαξε  δυσάρεστες εκπλήξεις τους υποψήφιους.. Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται όλα τα θέματα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούνταν στο Α Θέμα της θεωρίας. Συνηθισμένη θα χαρακτηρίζαμε και την άσκηση στο Θέμα Γ. Φυσικά το Δ θέμα ήταν απαιτητικό χωρίς δυσάρεστες όμως εκπλήξεις και χωρίς να «τρομάζει». Σίγουρα όλο το διαγώνισμα απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένος μαθητές, οι οποίοι είχαν μελετήσει επαρκώς το σύνολο της ύλης.

Δείτε εδώ τα θέματα στη Φυσική

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Οικονομία

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μάθημα της Οικονομίας

«Διαγώνισμα Οικονομίας, Ποιοτικό!»

Σύμφωνα με τα Φροντιστήρια  «Πουκαμισάς» Ηρακλείου: «Στο μάθημα της Οικονομίας για τους μαθητές του οικονομικού προσανατολισμού, το διαγώνισμα σίγουρα ήταν πιο απαιτητικό από την περσινή χρονιά. Όμως συγχρόνως χαρακτηρίζεται και ποιοτικό καθώς απαιτούσε κριτική σκέψη από τους υποψήφιους. Αυτό φάνηκε ήδη από τις ασκήσεις του Ά Θέματος,  το οποίο απαιτούσε μεγάλη προσοχή. Αναμενόμενη η θεωρία στο Θέμα Β, η οποία αφορούσε τη νέα ύλη. Δύσκολο το Γ5,  καθώς απαιτούσε συνδυαστική γνώση. Το θέμα Δ , όπως αναμενόταν,  χαρακτηρίζεται επίσης απαιτητικό».

Δείτε εδώ τα θέματα στην Οικονομία

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2022

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος και τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψήφιους γενικών, ειδικών, μουσικών μαθημάτων, που εξετάζονται γραπτά ή προφορικά, μεριμνούν ώστε:

  • Να τηρηθεί απόσταση ενάμισι μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους,
  • Να ισχύσει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους,
  • Να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Ποιοι πρέπει να κάνουν rapid test

Οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, και συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεούνται στη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test, με δαπάνη τους) μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Κατά τα λοιπά, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και για την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων-σχολικών μονάδων.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλαδικές 2022

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ΕΠΑΛ:

Με μάσκες στις εξετάσεις

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψήφιους ημερησίων και εσπερινών ΓΕ.Λ. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οδηγίες για υποψήφιους - Απαγορεύονται κινητά, κομπιουτεράκια και μπλάνκο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Πριν την είσοδο στις αίθουσες, πρέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ε.Κ. να υπενθυμίζει στους υποψηφίους την υποχρέωσή τους να παραδίδουν τα κινητά τους και ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της Επιτροπής Ε.Κ., ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Τα ανωτέρω ισχύουν, επίσης, για τους επιτηρητές, το βοηθητικό προσωπικό και τους λοιπούς εμπλεκόμενους σε κάθε Εξεταστικό Κέντρο, καθώς επίσης και για υποψήφιους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή, ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Το neakriti.gr στο πλευρό των υποψηφίων

Το neakriti.gr, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών για την εγκυρότερη ενημέρωση για τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους των μαθημάτων.

  • Έναρξη ανάρτησης των Θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις πρώτες σύντομες Απαντήσεις
  • Γενικός σχολιασμός των Θεμάτων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)
  • Αναλυτική παρουσίαση των Απαντήσεων ανά εξεταζόμενο μάθημα (YouTube)

Οδηγίες για υποψήφιους - Απαγορεύονται κινητά, κομπιουτεράκια και μπλάνκο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Οι εξεταζόμενοι επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News