Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη - Οι δυνατότητες και οι αγκυλώσεις (βίντεο)

Κρήτη
Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Κρήτη - Οι δυνατότητες και οι αγκυλώσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο διήμερο κοινωνικής οικονομίας «Κοινών επιχειρείν», το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης

 

  • Περίπου εκατό οι κοινωνικές - συνεταιριστικές επιχειρήσεις αριθμούνται στην Κρήτη
  • Άλυτα προβλήματα «φρενάρουν» την περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Οι κοινωνικές, συνεταιριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα κατάφεραν να αντέξουν στους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσε η πανδημία και η αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας τα τελευταία δύο χρόνια διατηρώντας την βιωσιμότητά τους αλλά και το επίπεδο της απασχόλησης, παρά το γεγονός ότι θεσμικά και ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα παραμένουν άλυτα από το 2011, οπότε και δημιουργήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Πετυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο διήμερο κοινωνικής οικονομίας «Κοινών επιχειρείν», το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, ενώ την ίδια ώρα στην Περιφέρεια λειτουργούν εκατό ΚΟΙΝΣΕΠ, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τομείς, όπως ο οικοτουρισμός, η αγροτική παραγωγή, ακόμη και η τεχνολογία αιχμής.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συζήτησης που διεξήχθη με την συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, εξέφρασαν την αγωνία τους για την έλλειψη πρωτοβουλιών που θα θεραπεύσουν αγκυλώσεις και θα δώσουν ώθηση στην παραγωγική δραστηριότητα.  

Το κάλεσμα της Περιφέρειας προς τους πολίτες του νησιού ήταν να προσέλθουν στις εργασίες ώστε να γνωρίσουν πετυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Κρήτη μέσω της Έκθεσης και σχετικών παρουσιάσεων. Να γνωρίσουν μεταξύ άλλων τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News