Νέα καταγγελία για τον 46χρονο προπονητή - «Αν μιλήσετε με ένα παιδί από αυτά, θα δακρύσετε» (βίντεο)

Κρήτη
Νέα καταγγελία για τον 46χρονο προπονητή - «Αν μιλήσετε με ένα παιδί από αυτά, θα δακρύσετε» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που ο 46χρονος προπονητής βρίσκεται καθ’ οδόν για τις φυλακές Τρικάλων, καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις αναφορικά με την μεταχείριση των ανήλικων αθλητών
 • Στο προσκήνιο αποκαλύψεις για βάναυση μεταχείριση και ασελγείς πράξεις σε ανήλικους αθλητές
 • Γονείς και ανήλικοι αθλητές θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας
 • Προσπάθεια να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης
 • Αποκαλυπτικός ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων
 • Καταιγιστικές αποκαλύψεις για την βάναυση μεταχείριση των ανήλικων αθλητών, αλλά και τις ασελγείς πράξεις που έχουν περιγράψει τα ίδια τα παιδιά εξακολουθούν να έρχονται στο προσκήνιο, ενώ ο 46χρονος προπονητής βρίσκεται καθ’ οδόν για τις φυλακές Τρικάλων.

  Εισαγγελέας και ανακρίτρια έδειξαν τον δρόμο για την φυλακή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των συνηγόρων του που μιλούν για έλλειψη πραγματικών στοιχείων. Ωστόσο οι καταθέσεις των παιδιών τα οποία κατέφυγαν μόνα τους στην αστυνομία και έχουν μιλήσει παρουσία παιδοψυχολόγων για όσα υπέμειναν, βάρυναν στους ώμους του 46χρονου προπονητή τάε κβο ντο.

  Πολύ περισσότερο το γεγονός ότι μέσω των περιγραφών τους φαίνεται να προκύπτει ένα συγκεκριμένο και πολύ γνώριμο Modus operandi με τον κατηγορούμενο να προσπαθεί με μεθοδικό τρόπο να πείσει τα παιδιά ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορά είναι φυσιολογική.

  Ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων που κλήθηκε από την αστυνομία να καταθέσει όταν τα υπόλοιπα παιδιά έλυσαν την σιωπή τους είναι αποκαλυπτικός: «Η δικαιοσύνη έχει αφτιά! Άκουσε! Αν μιλήσετε με ένα παιδί από αυτά, θα δακρύσετε!».

  Παράλληλα αναφέρει ότι το παιδί του του είπε ότι του έκανε μασάζ με το βρακί. «Δεν θέλω να συνεχίσεις», αναφέρει και του είπε «πάμε να τα καταθέσεις στην ασφάλεια με την παιδοψυχολόγο», γιατί είδε ότι το παιδί δεν ήταν σε κατάσταση καλή, όπως αναφέρει «κι εγώ τρελάθηκα. Του είπα πάμε στην ασφάλεια με την παιδοψυχολόγο να τα πεις. Ήταν τρεις ώρες μέσα και έγραφαν».

  Αναφορικά με τον 46χρονο ο πατέρας παράλληλα συμπληρώνει: «Το πού έφτασε αυτός το γνωρίζει μόνον ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια, γι’ αυτό πήρε και αυτή την απόφαση. Πού έφτανε αυτός με τα παιδιά».

  Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τις πλήρεις καταθέσεις των παιδιών που ζήτησαν μόνα τους και την ψυχολογική υποστήριξη την οποία θα παρέχει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

  Ο πατέρας που είδε τον 46χρονο να χαστουκίζει το παιδί του δημόσια συγκλονίζει περιγράφοντας τον ισχυρό κλονισμό που βίωσε το παιδί του, με ψυχολογικές μεταπτώσεις που επεσήμαναν και οι δάσκαλοί του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην οικογένεια.

  Για πλεκτάνη μιλά ο 46χρονος

  Ο 46χρονος προπονητής στην απολογία του επέμεινε στον ισχυρισμό ότι πρόκειται για σκευωρία: «Έχω δώσει τα πάντα για τους αθλητές μου και δεν περίμενα τέτοια αχαριστία από μία μερίδα που τους έχει προσεγγίσει ο ανταγωνισμός».

  Ένα από τα στοιχεία που βάρυναν την άσκηση των κακουργηματικών διώξεων, ήταν η κατάθεση της 20χρονης σήμερα αθλήτριας, η οποία περιέγραψε σήμερα στους αστυνομικούς, ότι επιχείρησε να την εξαναγκάσει σε ερωτική συνεύρεση μέσα στο αυτοκίνητό του. Κατάθεση που αμφισβητήθηκε σφοδρά από τους συνηγόρους του 46χρονου

  Πατέρας αθλητή: «Έπεσε από τα σύννεφα»

  Την ίδια ώρα πατέρας αθλητή σοκάρει με τα όσα αποκαλύπτει στο neakriti.gr. 

  Πατέρας ανήλικου αθλητή αναφέρει: «Έπεσα από τα σύννεφα γιατί δύο έως τρεις φορές που έφυγε και πήγε μόνος του μαζί του εκτός Κρήτης, έγινε αυτό που έγινε», ενώ παράλληλα συμπληρώνει «το δικό μας το παιδί δεν μου λέει τι βίωσε. Μου είπε μόνο ότι "και μένα με παρενόχλησε" και ήθελε να καταθέσει μόνο στην αστυνομία που τον πήγα. Κατέθεσε στην ασφάλεια εκεί με παρουσία παιδοψυχολόγου. Μετά δεν ήθελε να το κουβεντιάσει».

  Την ίδια ώρα τονίζει «δικό μου λάθος ήταν που τον πήγα σε αυτή τη σχολή, δικό μου λάθος που πίστεψα σε έναν προπονητή έναν... χίλια - δυο που ακούγονται! Δικό μου λάθος».

  Το μόνο σημάδι

  Παράλληλα όπως αναφέρει δεν παρατήρησε κάποιο σημάδι ο ίδιος, «το μόνο σημάδι που είχα δει εγώ τότε ήταν ότι τον πονούσαν και είχε πολλούς τραυματισμούς και πολλούς πόνους στο σπίτι... Και ρωτούσα εγώ τι έχει γίνει... Αυτοί λέγανε ότι έτσι είναι το άθλημα. Αλλά δεν ήταν έτσι... Δηλαδή και άλλοι δάσκαλοι που είδαν τα βίντεο είπαν ότι δεν ήταν έτσι οι προπονήσεις ταεκβοντο», συμπληρώνει ο ανυποψίαστος τότε πατέρας.

  Στο πλαίσιο της προπόνησης όπως αναφέρει ήταν «να παίζει χαστούκια του μικρού σε ώρα αγώνα, να του κάνει βίαια ανοίγματα και να τον απειλεί κάθε φορά...», τονίζει μεταξύ άλλων. «Το έχω δει με τα μάτια μου εγώ, το είχα δει γι' αυτό έχω φύγει και από εκεί τέσσερα χρόνια τώρα. Πρόλαβα κι έφυγα εγώ...». Όπως εξομολογείται αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια ήταν ότι αν του αντιμιλούσε, «τότε τον έβαζε» όπως τονίζει να «κάνει push ups και ανοίγματα στον τοίχο».

  «Τον χτυπούσε επειδή έχανε»

  Παράλληλα, ο πατέρας καταγγέλλει: «Σε έναν αγώνα που έπαιζε ο μικρός και έχανε, του έπαιξε χαστούκι... επειδή έχανε. Τον χτύπησε μπροστά μου. Με το ένα και με το άλλο, αναγκάστηκα να πάρω το παιδί μου και να φύγω».

  Αναφορικά με το κίνητρο και αν φοβάται ότι ήταν σεξουαλικό και στο δικό του παιδί είπε: «Πιστεύω ότι ίσως είναι, γιατί θέλει να μιλήσει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Θέλει να μιλήσει το παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα... Έχω πρόβλημα τώρα σοβαρό με το παιδί».

  «Τα παιδιά που κατέθεσαν πρώτα είναι από εδώ, από την πόλη. Καταρχήν, τα παιδιά που κατέθεσαν πρώτα σε αυτή την ιστορία είναι οι μαθητές του που ήταν εκεί μέχρι πριν πέντε μέρες.. δέκα μέρες...», καταλήγει ο πατέρας του αθλητή.

  Βαγγέλης Στρατουδάκης: Υπάρχουν ακόμα στοιχεία να φανούν

  «Η υπόθεση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχουν ακόμα να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν και την άλλη εκδοχή», τόνισε εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Νεαπόλεως, αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 46χρονου προπονητή, Βαγγέλης Στρατουδάκης.

  Ειδικότερα, όπως είπε: «Ήταν μία μακροσκελής διαδικασία, η οποία διήρκησε επτά με οκτώ ώρες περίπου. Θεωρώ παρόλα αυτά, ότι η όλη υπόθεση, βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και έχουν ακόμα να καταθέσουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν και την άλλη εκδοχή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ακόμα κάποια στοιχεία να φανούν. Έχουμε ακόμα - οι δικηγόροι - δρόμο μπροστά μας, ώστε να αναδείξουμε την πραγματικότητα».

  Υπενθυμίζεται ότι κοινός τόπος στις καταθέσεις των νεαρών αθλητών είναι η περιγραφή πως ο 46χρονος εμφανιζόταν μόνο με το εσώρουχο του μπροστά στα παιδιά, αναγκάζοντάς τα να του κάνουν μασάζ και να τον θωπεύουν στην περί γενετική περιοχή, ενώ ίδιος έβλεπε πορνό στο κινητό του.

  Σε άλλες περιπτώσεις φέρεται να θώπευε ο ίδιος τα παιδιά, να εμφανίζεται γυμνός και να προτρέπει τα παιδιά να κάνουν τις ίδιες κινήσεις με τον ίδιο. Πράξεις που φέρονται να έχουν εκτυλιχθεί είτε στα περιθώρια των προπονήσεων, είτε στα ξενοδοχεία στα οποία διέμεναν κατά τη συμμετοχή τους σε αγώνες.

  Στην περίπτωση της ανήλικης μαθήτριας, ενώ την είχε παραλάβει με το αυτοκίνητό του για να μεταβούν μαζί Από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο για προπόνηση και ενώ φέρεται να την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά αρκετές φορές, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα επιχειρώντας να την εξαναγκάσει σε ερωτικές περιπτύξεις. Το κορίτσι αρνήθηκε με συνέπεια να κλιμακωθεί η βίαιη συμπεριφορά του απέναντί της στη διάρκεια των προπονήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News