Χερσόνησος: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές

Κρήτη
Χερσόνησος: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διεθνής Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της ΠΔΕ Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου

Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού - Γυμνάσιου - Λυκείου διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου - Ε.Α.Κ.Η. και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Χερσονήσου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου. 

Οι συμμετοχές των ομάδων στο μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς ανέρχονται στις 302 από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Ιωάννινα, Αθήνα, Κόρινθος, Πάρος, Κως, Ρόδος), με εκπροσώπηση από Κύπρο, Εσθονία και Τσεχία. 

Συγκεκριμένα ανά αγώνισμα διαγωνίζονται:

Ράλλυ: 60 ομάδες

Ποδόσφαιρο: 49 ομάδες

Πάλη: 55 ομάδες

Τοξοβολία: 24 ομάδες

Μαραθώνιος: 23 ομάδες

Σφαιροβολία: 25 ομάδες

Έκθεση: 24 ομάδες

Δρόμος μετ’ εμποδίων: 13 ομάδες

Drones: 10 ομάδες

Gamingesports: 19 ομάδες

Οι νικητές των τριών (3) πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας διεκδικούν προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό, καθώς επίσης ταξίδια και μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

Κατά την διάρκεια του διημέρου στο χώρο του διαγωνισμού θα φιλοξενηθούν επίσης εκθεσιακά περίπτερα με στατικές δημιουργίες Lego από τους Breeks, τρισδιάστατη εκτύπωση, προγράμματα ανάπτυξης εγκεφάλου, παρουσιάσεις και επιδείξεις ρομπότ, προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και πολλά άλλα.

Η τελετή έναρξης του πρωτοποριακού διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική πραγματοποιείται, το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 το πρωί, με…άρωμα κρητικής παράδοσης, καθώς οι διοργανωτές επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.he-ro.gr/minoan-robotsports-competition

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News