Λασίθι: Βράβευση 82 μαθητών που διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

Κρήτη
Λασίθι: Βράβευση 82 μαθητών που διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον θα βραβευτούν μαθητές από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου που εκπροσώπησαν την Κρήτη, στον προκριματικό γύρο της 24ηςΒαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων

Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), με αφορμή την συμπλήρωση 30χρόνων από την ίδρυση του, διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/τριώνΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2021-2022.

Βραβεύονται συνολικά 82 μαθητές/τριες του Νομού μας, από τους οποίους 49 φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και 33 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν:

  • 33 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»
  • 22 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»
  • 25 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»
  • 2 μαθητές/τριες στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»

Επιπλέον, θα βραβευτούν οι μαθητές, Κουφάκης Παναγιώτης, από το Γενικό Λύκειο Σητείας και ο Καγιαμπάκης Γεώργιος, από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου που εκπροσώπησαν την Κρήτη, στον προκριματικό γύρο της 24ηςΒαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Ιεράπετρας, που βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας 27-39. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης , Μιχάλης Λάμπρου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Διασκεδαστικά Μαθηματικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News