Μεσαμπελιές: Μετά από οκτώ χρόνια παίρνει σάρκα και οστά το Πάρκο Ερυθραίας (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Μεσαμπελιές: Μετά από οκτώ χρόνια παίρνει σάρκα και οστά το Πάρκο Ερυθραίας (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στον οραματικό στόχο για να αποκτήσουν τα νότια προάστεια του Ηρακλείου ένα τεράστιο πάρκο, με άρωμα του Central Park της Νέας Υόρκης, βρίσκεται η Λότζια - Ο λόγος για το Πάρκο Ερυθραίας στη περιοχή των Μεσαμπελιών, σε μια τεράστια έκταση 58 περίπου στρεμμάτων

Ήταν το 2014, όταν έβλεπαν το φως εντυπωσιακές μακέτες για τη δημιουργία ενός μικρού central park στη περιοχή των Μεσαμπελιών και σε μια έκταση 58 περίπου στρεμμάτων, που ξεκινά κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής οδού στη Λεωφόρο Κνωσού και φτάνει μέχρι το ύψος της εφορίας.

Τότε, τα ρεπορτάζ ήταν δεκάδες με τους δημότες να τονίζουν την ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής, ωστόσο αντί για Μητροπολιτικό πάρκο, οι δημότες αντικρίζουν σήμερα… μικρές χωματερές και εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Μετά από οκτώ χρόνια παίρνει σάρκα και οστά

Οκτώ χρόνια μετά, ο μεγαλόπνοος αυτός σχεδιασμός πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, το οποίο περιλαμβάνει περιοχές πρασίνου, παγκάκια, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, αθλητικούς χώρους και χώρους αναψυχής.

Πολύ σύντομα, θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ενώ η πρώτη παρέμβαση αφορά μια έκταση 15 περίπου στρεμμάτων. Επίσης πολύ σύντομα αναμένεται να υπογραφεί και το έργο της ανάπλασης και ανάδειξης των τειχών, στο πλαίσιο του master plan που εκπόνησε η Λότζια.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε σύμβαση που αφορά στο έργο βιοκλιματικής αναμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές Μεσαμπελιών και Κορώνη Μαγαρά, συνολικής έκτασης 13 στρεμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News