Το Open House έρχεται στα Χανιά

Κρήτη
Το Open House έρχεται στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΕ (Τμήματος Δυτικής Κρήτης) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων

To Open House Athens έρχεται στα Χανιά στις 12 & 13 Ιουνίου! H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ,  της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΕ (Τμήματος Δυτικής Κρήτης) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Τα Χανιά είναι μια πόλη που μετρά πάνω από 5000 χρόνια, από την Μινωική Κυδωνία, στα αραβικά Al Hanim, στα βυζαντινά Χανιά, στα βενετικά LaCanea, στα Οθωμανικά Χανιά και τελικά στα απελευθερωμένα ελληνορθόδοξα Χανιά. Η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της περιοχής των Χανίων είναι συναρπαστική και αποτυπώνεται στα κτίρια της.

Με την παράλληλη αυτή δράση του OPEN HOUSE Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής πόλης των Χανίων. Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντές της εκδήλωσης θα υποδεχθούν και θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 15 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Αναφορικά με το Open House Athens

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Το OPEN HOUSE Athens είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα περισσότερες από 50 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις Open House για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η απήχηση του ΟΗA πλέον είναι τόσο μεγάλη που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό και σε μια από τις πιο δημοφιλείς αρχιτεκτονικές γιορτές της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News