Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης (εικόνες)

Κρήτη
Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τετραήμερη περιοδεία στο σύνολο των νομών της Κρήτης πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO, Βασίλη Ψάλτη - Κλιμάκια της τράπεζας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κρήτης πρωταγωνιστεί ο Όμιλος της Alpha Bank ειδικά στον τομέα του τουρισμού, επενδύοντας όχι μόνον στην επιτυχία επιμέρους επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και στην πολλαπλασιαστική επίδραση που αυτά τα σχέδια έχουν στην τοπική και την εθνική οικονομία.

Ειδικότερα, συναντήσεις με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στο σύνολο των νομών της Κρήτης, η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Βασίλη Ψάλτη και την συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και Retail Banking Ισίδωρου Πάσσα, της Chief Human Resources Officer Φραγκίσκης Μελίσσα και των Διευθυντών Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων, Τραπεζικής  Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Κατά την διάρκεια της τετραήμερης περιοδείας τους, τα κλιμάκια Στελεχών της Alpha Bank συναντήθηκαν με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατά κύριο λόγο από τον κλάδο του τουρισμού, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διά ζώσης μαζί τους τόσο για τη διαχείριση της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όσο και για την ενεργοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων, μέσα και από την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης σημείωσε: «Η Κρήτη συνιστά τον βασικό πυλώνα στήριξης της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία και λειτουργεί όλη την τελευταία δεκαετία ως "σωσίβια λέμβος" για την ελληνική οικονομία, απορροφώντας, μερικώς, τις συνέπειες από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Εκτεθειμένος εδώ και χρόνια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης λειτουργεί ως πρότυπο ανθεκτικότητας, εξωστρέφειας και συνεχούς επένδυσης στην ποιότητα, επιτυγχάνοντας τη συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων και τη δημιουργία αξίας για την τοπική και την εθνική οικονομία.

Οι συζητήσεις με την ανήσυχη και ακμάζουσα επιχειρηματικότητα της Κρήτης με γεμίζουν αισιοδοξία για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας και επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα της Alpha Bank να στηρίξει ό,τι σημαίνει Πρόοδος στον κοινωνικό και τον οικονομικό στίβο».

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί σταθερά την οικονομία και τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Με την τράπεζα να επενδύει στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων της Κρήτης ο Όμιλος της Alpha Bank πρωταγωνιστεί ειδικά στον τομέα του τουρισμού, επενδύοντας όχι μόνον στην επιτυχία επιμέρους επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και στην πολλαπλασιαστική επίδραση που αυτά τα σχέδια έχουν στην τοπική και την εθνική οικονομία.

Άλλωστε, όπως καταγράφηκε πρόσφατα και στην έκθεση της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις «χρηματοδοτούν» επενδύσεις υποδομών, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των τοπικών επιχειρήσεων, βελτιώνουν τους όρους του εμπορίου, ενισχύουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την ενσωμάτωση της τεχνολογικής προόδου. Επιπλέον, τα έσοδα από τον τουρισμό παράγουν σημαντικές εξωτερικές οικονομίες (externalities), συμπιέζοντας το κόστος παραγωγής των τοπικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Οι χορηγήσεις της Τράπεζας, καθώς και τα εγκεκριμένα πιστοδοτικά όρια προς την κρητική οικονομία υπερβαίνουν σήμερα τα ευρώ 2 δισ., ενώ από το δίκτυο της Alpha Bank εξυπηρετούνται περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις.

Το επιχειρηματικό δυναμικό του νησιού, η βούληση της Alpha Bank να στηρίξει αποφασιστικά την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη μετάβαση στην πράσινη και βιώσιμη οικονομία, καθώς και η κινητοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και δυναμική ανάπτυξη για την τοπική και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.

Στιγμιότυπο από τις επισκέψεις του CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη στο δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας στην Κρήτη

Ταχύτερες, πληρέστερες υπηρεσίες προς τον πελάτη

Ο CEO και τα Στελέχη της Τράπεζας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, τα Καταστήματα σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, Άγιο Νικόλαο, Ρέθυμνο και Χανιά, τη Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων καθώς και τις μονάδες εξυπηρέτησης Private και Gold Πελατών της Alpha Bank.

Οι συζητήσεις με τους Εργαζόμενους της Τράπεζας επικεντρώθηκαν στις προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο νησί, την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία και την πλήρη αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής, μέσα από την ωρίμανση του Σχεδίου Μετασχηματισμού της Τράπεζας για την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους Πελάτες της Alpha Bank.

Έμπρακτη στήριξη στην τοπική κοινωνία και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Συνολικά, η αποστολή της Τράπεζας είχε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επιχειρηματίες, επικεφαλής μεγαλύτερων ομίλων αλλά και μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από τους κλάδους του τουρισμού, της αγροδιατροφής, των ΑΠΕ, της μεταποίησης και της βιομηχανίας.

Η Κρήτη αποτέλεσε τον τρίτο κατά σειρά σταθμό της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια, καθώς έχουν προηγηθεί αντίστοιχες περιοδείες σε Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία, οι οποίες σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Alpha Bank να σταθεί στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής για τη διοχέτευση νέων πόρων άνω των Ευρώ 8 δισ. στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Στελεχών της Alpha Bank με τις "Women Do Business" με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ενδυνάμωση

Τη σταθερή δέσμευσή της στη γυναικεία ενδυνάμωση, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την άρση των ανισοτήτων επιβεβαιώνει η Alpha Bank, μέσα από τη συνεργασία της με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Women Do Business” με στόχο τη στήριξη γυναικών από όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό κλάδο.

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί η Διοίκηση της Τράπεζας στην Κρήτη, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης και η Chief Human Resources Officer Φραγκίσκη Μελίσσα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή Retail Banking Ισίδωρο Πάσσα και την Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων Μαρία Παπαγεωργίου είχαν συνάντηση με τις συν-ιδρύτριες των “Women Do Business” Έρη Παυλάκη και Νατάσα Γρηγοράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά την προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ισότητας των φύλων στον εργασιακό χώρο, ενισχύοντας τις ακαδημίες και εν γένει το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, τόσο στην περιφέρεια της Κρήτης όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

H Alpha Bank άλλωστε, πρωτοπορεί μέσα από τη δημιουργία και την υλοποίηση προγραμμάτων για γυναίκες σε όλο τον κύκλο της ζωής τους, έχοντας οικοδομήσει μία πολύ αξιόλογη και γόνιμη συνεργασία με τις “Women Do Business” για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση γυναικών, μεταξύ αυτών και πρώην Εργαζόμενων της Τράπεζας, να κάνουν τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα. 

Η Ακαδημία Grow Aware και οι συνέργειες με τις Women Do Business

Το ζήτημα της άνισης εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και το φαινόμενο της “γυάλινης οροφής” (glass ceiling) έχουν οδηγήσει πολλές γυναίκες, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια, στην έλλειψη γνώσης για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 25,8 % των επιχειρήσεων στη χώρα μας διοικούνται από γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα της Icap το 2021.

Η Alpha Bank, μέσα από τα προγράμματα, τις πολιτικές και τις συνεργασίες της επιδιώκει να συμβάλει στον περιορισμό αυτού του φαινομένου. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης που αναπτύσσει και πραγματοποιεί για γυναίκες εντός και εκτός Τράπεζας, σχεδίασε μαζί με τις “Women Do Business” την τρίμηνη online Ακαδημία Grow Aware, με στόχο τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση γυναικών άνω των 40 ετών, που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από την Τράπεζα και θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Παράλληλα, σχεδιάζεται αντίστοιχη δράση και για νυν Εργαζόμενες της Τράπεζας.

Συνάντηση με Αρναουτάκη

Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη

Στο πλαίσιο της περιοδείας της Διοίκησης της Alpha Bank στην Κρήτη, ο Βασίλης Ψάλτης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν τα αναπτυξιακά πλάνα της Περιφέρειας για τη βελτίωση των υποδομών, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην Κρήτη.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε επίσης η συνέχιση των δράσεων της Alpha Bank στους κοινωνικά κρίσιμους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας. Μέσω του Προγράμματος «Μαζί, με Στόχο την Παιδεία», η Τράπεζα έχει εξοπλίσει με συστήματα σύγχρονης διαδραστικής διδασκαλίας και αθλητικό εξοπλισμό 6 συνολικά σχολεία του νομού Ηρακλείου, ενώ, μέσω του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία» έχει στηριχθεί η προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News