Βαρδάκης: Η Κεραμέως αγνοεί τις δυσκολίες των μαθητών της Γ’ λυκείου

Κρήτη
Βαρδάκης: Η Κεραμέως αγνοεί τις δυσκολίες των μαθητών της Γ’ λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι προβληματικό να μην συνυπολογίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές καλούνται να δώσουν τη μάχη τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απόσυρση της απόφασης για την τράπεζα θεμάτων και τη μείωση της ύλης των πανελλαδικών, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου «σύμφωνα με την επιστολή, οι μαθητές ενημερώνουν ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ είχαν πληροφορηθεί τι πρόκειται να συμβεί στο θέμα των εξετάσεων (προαγωγικών και πανελλαδικών), είχαν την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπιστούν με κάποια επιείκεια, λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών των τριών τελευταίων χρόνων, καθώς έχουν εκπαιδευτικά κενά από τις προηγούμενες δύο χρονιές, με αποτέλεσμα την συμμετοχή τους στις εξετάσεις με τρομερές ελλείψεις.

Η κα Υπουργός αντιμετωπίζει την συγκυρία σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, εμμένοντας στην απόφασή της, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων να προέρχονται από την τράπεζα θεμάτων, που αφορά όλη την ύλη. Οι μαθητές αιτούνται τη μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

«Είναι προβληματικό να μην συνυπολογίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μαθητές καλούνται να δώσουν τη μάχη τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι αξιοσημείωτο το ότι η κα Υπουργός αγνοεί παντελώς τις πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές οικογένειες σε κάθε επίπεδο, εδώ και δυόμισι χρόνια και επηρεάζουν όλα τα μέλη μιας οικογένειας και ιδιαίτερα τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου. Ζητάμε να επανεξετάσει τις αποφάσεις της» υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης. Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Υπουργό να εξετάσει το αίτημα των μαθητών και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News