Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar - Αναλυτικά η διαδικασία

Κρήτη
Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar - Αναλυτικά η διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο ότι η πληρωμή αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα

Σε λειτουργία τέθηκε χθες Δευτέρα 18 Απριλίου η εφαρμογή myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, που αφορά 120.000 ιδιοκτήτες που είχαν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έγκειται στο ότι η πληρωμή αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα. Δηλαδή, εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής.

Πριν από την άρση της ακινησίας θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματά τους. Η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει αυτόματα εάν υπάρχει ενεργό ασφαλιστικό συμβόλαιο μέσω της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Πώς γίνεται η ψηφιακή άρση

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να κάνουν ψηφιακή άρση θα πρέπει να επισκεφθούν την πλατφόρμα MyCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να πληρώσουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας και να κινήσουν το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό τους για διάστημα που θα επιλέξουν.

Με τους κωδικούς Taxisnet θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα MyCAR της ΑΑΔΕ, να επιλέξουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Οσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν το αίτημα άρσης και να παραλάβουν τις πινακίδες τους, καθώς ψηφιακή άρση της ακινησίας γίνεται μόνο όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Τα βήματα για την άρση ακινησίας του οχήματος

  1. Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας.
  2. Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.
  3. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια επιλέγετε αν επιθυμείτε να καταβάλετε ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:
  • Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο με τον κωδικό πληρωμής.
  • Αναλογικά, θα πρέπει να επιλέξετε το πλήθος των μηνών για τους οποίους επιθυμείτε να καταβάλετε τέλη κυκλοφορίας.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News