Μαμουλάκης: Αναγκαία η επέκταση του μέτρου του προσωπικού βοηθού ΑμεΑ σε όλη την επικράτεια

Κρήτη
Μαμουλάκης: Αναγκαία η επέκταση του μέτρου του προσωπικού βοηθού ΑμεΑ σε όλη την επικράτεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ο βουλευτής και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα κατάργησης της εξέτασης των υποψηφίων δικαιούχων προσωπικού βοηθού βάσει ερωτηματολογίου αξιολόγησης της λειτουργικότητας

Την αναγκαιότητα επέκτασης του μέτρου του προσωπικού βοηθού ΑμεΑ σε όλη την επικράτεια και της κατάργησης της εξέτασης των υποψηφίων δικαιούχων προσωπικού βοηθού βάσει ερωτηματολογίου αξιολόγησης της λειτουργικότητας, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Τομεαρχών Θεανώς Φωτίου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και 42 ακόμη Βουλευτών.

«Μια αναγκαία πρωτοβουλία η οποία έχει περιληφθεί και στις προτάσεις που εξήγγειλε τον Φεβρουάριο του 2021 ο Αλέξης Τσίπρας για την αναπηρία, η υπηρεσία «Προσωπικός βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», θεσπίστηκε και στην χώρα μας. Ενώ επί της αρχής κινείται στην σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς, η πιλοτική εφαρμογή της προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο για 1.000 αναπήρους στην Περιφέρεια Αττικής» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η τόσο περιορισμένη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, ενισχύει τους ήδη εμπεδωμένους όρους της διάκρισης, του αποκλεισμού και της αδικίας στην συνείδηση των ΑμεΑ. Ταυτόχρονα, η επιχειρούμενη επιβολή της αξιολόγησης των αναπήρων με βάση τη λειτουργικότητα, έρχεται σε αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του αναπηρικού κινήματος για τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας. Είναι κοινώς αποδεκτό άλλωστε ότι η καθολική προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, στην οποία συμβάλει ο βοηθός αναπήρου, μπορεί να ενισχύσει τα μέγιστα τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της ισότιμης παρουσίας των ΑμεΑ στην κοινωνία.».

Με την ερώτηση, οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό σχετικά με το εάν προτίθεται να επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού ΑμεΑ σε όλες τις Περιφέρειες, με διπλάσιο αριθμό του άμεσου δείγματος, καθώς και εάν θα καταργήσει την εξέταση των υποψηφίων δικαιούχων προσωπικού βοηθού βάσει ερωτηματολογίου αξιολόγησης της λειτουργικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News