Λασίθι: Σε υψόμετρο 1.120 μέτρα ο στολισμός του Επιταφίου

Κρήτη
Λασίθι: Σε υψόμετρο 1.120 μέτρα ο στολισμός του Επιταφίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου σας καλεί την Μεγάλη Παρασκευή στο βυζαντινό εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο Λιμνακάρου

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας το έθιμο του Επιτάφιου στο Λιμνάκαρο επιστρέφει. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου σας καλεί την Μεγάλη Παρασκευή στο βυζαντινό εξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος στο Οροπέδιο Λιμνακάρου σε υψόμετρο 1.120 μέτρα, κάτω από την εντυπωσιακή κορυφή της Δίκτης, για να παρευρεθείτε στο στόλισμα του Επιτάφιου. Η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει  Ω/11.30 και θα πραγματοποιηθεί στον  εξωτερικό χώρο της εκκλησίας .

Για όσους θα ανέβουν  για πρώτη φορά, η διαδρομή προς Λιμνάκαρο με αυτοκίνητο ξεκινά από την πλατεία του χωριού Αβρακόντε Οροπεδίου Λασιθίου και ακολουθώντας τις πινακίδες σε δρόμο ασφάλτινο 5 χλμ περίπου, φτάνει στο εξωκλήσι.

Όσοι προτιμήσουν την πεζοπορία με τον  ΕΟΣ Λασιθίου, θα ξεκινήσουμε  Ω/09:30 από τον ‘’Λάσυνθο’’ έξω από τον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου Λασιθίου και θα ανηφορίσουμε πάνω στο  μονοπάτι Ε4 ως το Λιμνάκαρο

Απαραίτητος ορειβατικός εξοπλισμός (Μποτάκια ορειβατικά, προαιρετικά μπατόν, αντιανεμικό,  νερό, σνακ, καπέλο, γυαλιά ηλίου).

  • Βαθμός δυσκολίας 1 Ώρες πορείας 2   Αρχηγός  το ΔΣ

Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοιού. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα αντισηπτικό και κατά την πεζοπορία θα κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News