Βαρδάκης: Κεκτημένα δεκαετιών που αποκτήθηκαν με κόπο, η Κυβέρνηση τα ποδοπατά

Κρήτη
Βαρδάκης: Κεκτημένα δεκαετιών που αποκτήθηκαν με κόπο, η Κυβέρνηση τα ποδοπατά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Ιούλιο του 2019, έχουν στρώσει εδώ και καιρό, για τα καλά το ολισθηρό έδαφος της βαθιάς ύφεσης και της βίαιης φτωχοποίησης των εργαζομένων» ανέφερε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Με τροπολογία του ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, που συζητείται αυτές τις μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά καταργεί την Κυριακάτικη αργία για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Για το ζήτημα που προκύπτει με την ανωτέρω τροπολογία, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Ιούλιο του 2019, έχουν στρώσει εδώ και καιρό, για τα καλά το ολισθηρό έδαφος της βαθιάς ύφεσης και της βίαιης φτωχοποίησης των εργαζομένων. 

Μεταξύ πολλών τιμωρητικών και εχθρικών διατάξεων, κατάργηση 8ώρου, 10ωρης εργασίας, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, αύξησης του ανώτατου ορίου υπερωριών ετησίως, ματαίωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, διάλυσης ΣΕΠΕ, κατάργησης συλλογικών διαπραγματεύσεων, φρόντισε την ένταξη και άλλων κλάδων, στην κατηγορία αυτών, που δεν έχουν Κυριακάτικη αργία, εγκαθιδρύοντας επί της ουσίας, εργάσιμη εβδομάδα 60 ωρών. 

Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου  για τον νόμο Χατζηδάκη και την διευκόλυνση που παρέχει πλέον σε επιχειρηματικούς κλάδους, με μία απλή διαδικασία να ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν Κυριακάτικη αργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απώλεια της προσαύξησης ύψους 75 % στο ωρομίσθιο κάθε εργαζόμενου. Τονίσαμε επανειλημμένως, ότι με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τους ασκούς του αιόλου και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται.

Με τροπολογία, αυτή τη φορά στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον ΟΑΕΔ, εντάσσει τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, στους κλάδους που δύνανται να απασχολούν εργαζόμενους την Κυριακή, υπονομεύοντας για άλλη μια φορά θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα. Ποιος κλάδος έχει σειρά στις εργασιακές γαλέρες που δημιουργείτε κ. Μητσοτάκη; Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε θεατές στην πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News