Ρέθυμνο: Τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη οικογενειών

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία για τη στήριξη οικογενειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρωτοβουλία στήριξης αδύναμων οικονομικά πολιτών, αποφάσισε να αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου

Την πρωτοβουλία στήριξης αδύναμων οικονομικά πολιτών, αποφάσισε να αναλάβει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τους τέσσερις από τους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ακρίβεια δεν είναι τυχαία ούτε παροδική, ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο και εντείνεται κατά τη διάρκειά του. Ένα τσουνάμι ακρίβειας σε ρεύμα, θέρμανση, καύσιμα, βασικά είδη καθημερινής κατανάλωσης είναι πλέον η καθημερινότητα της πλειοψηφίας. Το κοινωνικό κράτος συνεχώς συρρικνώνεται και οι λαϊκές μάζες οδηγούνται στη φτωχοποίηση από τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» των κρίσεων (υγειονομικών, οικονομικών, θεσμικών κλπ).

Η ακρίβεια καλπάζει και ροκανίζει τα εισοδήματα. Ο πληθωρισμός ήδη βρίσκεται στο 8,9% και ενδέχεται να φτάσει σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 11%, που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Δυστυχώς, από τη μεριά της πολιτείας, δε γίνεται απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση της αύξησης των μισθών των εργαζόμενων και στις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών, όπως μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ΦΠΑ από τη στιγμή που ήδη από τον Σεπτέμβριο είχε αρχίσει να διαγράφεται το μέγεθος του προβλήματος.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε να αναλάβει την πρωτοβουλία στήριξης συμπολιτών μας σε συνεργασία με τους τέσσερις από τους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε μια ένδειξη αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας τις αιτίες που δημιουργούν την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση παλεύοντας ενάντια σε αυτές.

Η πρωτοβουλία αφορούσε τη διάθεση ενός σημαντικού ποσού από τις συνδρομές των μελών του Συλλόγου μας για την αγορά ειδών άμεσης ανάγκης τα οποία και θα δοθούν σε 560 οικογένειες που στηρίζονται από δομές αλληλεγγύης των δήμων. Οι Δήμοι στους οποίους διατέθηκαν σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 τα προϊόντα είναι ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Μυλοποτάμου, ο Δήμος Αμαρίου και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου. Ο Δήμος Ανωγείων δε διαθέτει αντίστοιχη δομή ‘’κοινωνικού παντοπωλείου’’».

Φωτογραφία αρχείου istock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News