Βαρδάκης: Σχολεία πολλών ταχυτήτων δημιουργεί το υπουργείο Παιδείας, λόγω υποστελέχωσης

Κρήτη
Βαρδάκης: Σχολεία πολλών ταχυτήτων δημιουργεί το υπουργείο Παιδείας, λόγω υποστελέχωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής προχώρησε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Καθηγητών Γυμνασίου Βιάννου, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποχαρακτηρισμός του Γυμνασίου της Βιάννου από δυσπρόσιτο, έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωσή

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υποστελέχωση του Γυμνασίου Βιάννου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Καθηγητών Γυμνασίου Βιάννου, στην οποία αναφέρεται ότι ο αποχαρακτηρισμός του Γυμνασίου της Βιάννου από δυσπρόσιτο, έχει ως αποτέλεσμα την υποστελέχωσή του από εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Σύμφωνα με την επιστολή, το Γυμνάσιο Βιάννου έχει 116 μαθητές, ενώ το Λύκειο 78 και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, η στελέχωσή του με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αποδείχτηκε εξόχως δύσκολη κι αυτό διότι το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει εκλείψει πλέον για τα σχολεία της Βιάννου μετά τον αποχαρακτηρισμό τους από δυσπρόσιτα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η άρνηση ανάληψης ευθύνης από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Να σημειωθεί ότι έως τα μέσα Νοεμβρίου το σχολείο υπολειτουργούσε, έχοντας τριάντα τρεις ώρες κενό σε φιλολογικά μαθήματα, εικοσιτέσσερις ώρες μαθηματικών, δώδεκα ώρες Αγγλικών, έξι ώρες μουσικής και ώρες σε βιολογία και γεωγραφία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει, δίνοντας κίνητρα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ώστε να μην υπάρχουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γυμνάσιο Βιάννου που υπολειτουργούσε έως τα μέσα Νοεμβρίου».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να τους ενημερώσει σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News