Επιστημονικό συνέδριο με πρωτότυπες εργασίες για τον Νίκο Καζαντζάκη - Αιτήσεις και προθεσμίες συμμετοχής

Κρήτη
Επιστημονικό συνέδριο με πρωτότυπες εργασίες για τον Νίκο Καζαντζάκη - Αιτήσεις και προθεσμίες συμμετοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη» οργανώνει η ΔΕΦΝΚ, στο οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες συναφείς εργασίες τους - Η αίτηση και οι προθεσμίες υποβολής

Στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2022, η ΔΕΦΝΚ οργανώνει σε συνεργασία με άλλους φορείς, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Η φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη»

Είναι μια πλευρά του έργου του που δεν έχει επαρκώς μελετηθεί. O μεγάλος στοχαστής μας αναφέρεται εντούτοις συχνά στο φυσικό περιβάλλον (τοπία, ήλιος, στοιχεία της φύσης -νερό, φωτιά, αέρας, χώμα-, δέντρα, φυτά, φρούτα, βουνά, θάλασσες, ζωικός κόσμος, χρώματα, κήποι, μυρωδιές κ.ά.) στα μυθιστορήματά του, στα ποιήματα, στις τραγωδίες, στα δοκίμια και τις ταξιδιωτικές διηγήσεις, στην αλληλογραφία και σταβιβλία για νέους. Έδινε στη φύση μια πνευματική διάσταση.

Η ΔΕΦΝΚ προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Επιστημονικό Συνέδριο να αποστείλουν μέχρι 15 Ιουνίου 2022 μια περίληψη 300-500  λέξεων των εισηγήσεών τους, στα ελληνικά, και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο εξής email: [email protected]

Η περίληψη πρέπει να συνοψίζει πρωτότυπη εργασία, η οποία δεν έχει δημοσιευθεί ή ανακοινωθεί στο παρελθόν.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα τις αξιολογήσει και θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους. 

Η ΔΕΦΝΚ αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τους εισηγητές.

Όσοι εισηγητές δεν μπορούν να παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την ανακοίνωσή τους διαδικτυακά. Το κοινό, επίσης, που αδυνατεί να παρευρεθεί, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου με τον ίδιο τρόπο.

Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Να σημειωθεί πως η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), από την ίδρυσή της το 1988 στη Γενεύη και μέχρι σήμερα, οργάνωσε δεκάδες συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις, διαγωνισμούς  για τους νέους, εκθέσεις, προβολή ντοκιμαντέρ/ταινιών και θεατρικών παραστάσεων στις πέντε ηπείρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News