Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επικίνδυνες ρηγματώσεις στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών

Κρήτη
Ηράκλειο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις επικίνδυνες ρηγματώσεις στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προτακαρκτική εξέταση για τις μεγάλες ρηγματώσεις στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου - Απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τις 15 Μαΐου

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση των εισαγγελικών Αρχών αναφορικά με τις μεγάλες ρηγματώσεις που έχουν προκληθεί επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασσού.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Γιγαντώθηκε το κατολισθητικό φαινόμενο στον δρόμο προς Μεσαρά - Κλειστός ο δρόμος μέχρι τις 15 Μαΐου (εικόνες, βίντεο)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, υπήρξε «προτροπή» ήδη από την Τρίτη, 8 Μαρτίου, από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Νίκο Μαρκάκη, προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, Θανάση Γαλήνα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχει προκληθεί η εκτεταμένη ρηγμάτωση.

Με λίγα λόγια, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση από τις πρώτες ώρες που διαπιστώθηκε η ρηγμάτωση, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει διευρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προτακαρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Πριν από επτά ημέρες, το neakriti.gr είχε βρεθεί στο επίμαχο σημείο του δρόμου, καταγράφοντας τις εκτεταμένες κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τον ΟΑΚ πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο, με πιθανή περαιτέρω επιδείνωση, μετά και από την τελευταία αυτοψία στην κατολίσθηση επί του κάθετου άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ρηγματώσεις λίγο πριν το τούνελ έχουν εμφανώς διευρυνθεί, και μάλιστα σε ανησυχητικό επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον δρόμο, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αναλυτικότερα, επιθεώρηση στην περιοχή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης.

Συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη, μηχανικούς αλλά και εκπροσώπους της τεχνικής εταιρείας που φέρει την ευθύνη της κατασκευής του έργου, ο κ. Παπαδογιάννης ενημερώθηκε και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, η οποία - όπως υπογραμμίστηκε - «απαιτεί συντονισμό και ολοκλήρωση των εν εξελίξει γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της σοβαρής ζημιάς που έχει παρουσιαστεί».

«Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως “δυναμικό” και θεωρείται πιθανή μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που καταγράφονται στην περιοχή, στοιχείο που προσδίδει επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην απαιτούμενη παρέμβαση. Προσεκτικά και βήμα-βήμα (το υπογραμμίζω αυτό) θα κινηθούμε, προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει στην περιοχή. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με πίεση χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα επιτρέψουμε και να χαθεί χρόνος», δήλωσε ο κ. Παπαδογιάννης.

«Υπάρχουν υπόγεια νερά, τα οποία βρίσκονται στο σταθερό υπέδαφος της περιοχής. Περιμένουμε τις μελέτες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτελεσματική αντιστήριξη της κατολίσθησης. Εξετάζουμε τα δεδομένα και αναζητούμε την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση, πέραν της κατολίσθησης, και του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της απαγόρευσης που έχει εφαρμοστεί», ανέφερε ο κ. Αγαπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επίμαχο έργο παραδόθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News