Οροπέδιο: Δείτε τη διάσωση της οικογένειας που εγκλωβίστηκε στα χιόνια (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Οροπέδιο: Δείτε τη διάσωση της οικογένειας που εγκλωβίστηκε στα χιόνια (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πενταμελής οικογένεια γερμανικής υπηκοότητας, με τρία παιδιά ηλικίας 21,24 και 27, έκανε πεζοπορία στην περιοχή του Καθαρού στο και εγκλωβίστηκαν στο πυκνό χιόνι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής αργά το βράδυ της Δευτέρας, 14 Μαρτίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου για τον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε Γερμανών πεζοπόρων, που είχαν εγκλωβιστεί στα ορεινά της Δίκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η πενταμελής οικογένεια γερμανικής υπηκοότητας, με τρία παιδιά ηλικίας 21,24 και 27, έκανε πεζοπορία στην περιοχή του Καθαρού στο και εγκλωβίστηκαν στο πυκνό χιόνι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

Όπως έγραψε το neakrirtit.gr, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ειδοποίησαν τις Αρχές, με αποτέλεσμα άμεσα να στηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωσή τους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες, της ΕΜΑΚ καθώς και δυνάμεις του Δήμου Οροπεδίου.

Καρέ καρέ η διάσωση των πεζοπόρων από τις σκηνές τους

https://www.youtube.com/watch?v=voJI-sEU6m0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης: «Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης των 5 ορειβατών από την Γερμανία, ου είχαν χαθεί στα ορεινά του όρους Δίκτη. Εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο. 

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ., μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο, όπου τους προσφέρουμε φαγητό και ζεστή φιλοξενία για απόψε.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό, της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου, του Κλιμακίου ΕΚΑΒ Τζερμιάδο, του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδο, της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Κρήτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία, με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση και την επιτυχή διάσωση των φίλων επισκεπτών της περιοχής μας.

Το μυθικό βουνό της Δίκτης, αποτελεί μεν τον κατεξοχήν φιλόξενο διεθνή προορισμό εναλλακτικού τουρισμού βουνού, αλλά πάντα συνειδητοποιημένα, με προσοχή στις καιρικές συνθήκες, με κατάλληλο εξοπλισμό και με τις οδηγίες και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Λασιθίου Πύραρχο Κωνσταντίνο Γεροδήμο, τον Διοικητή της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Αντιπύραρχο Σταύρο Καλογιαννάκη, τον επικεφαλή αιρετό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άγγελο Μανουσάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Λασιθίου Γιάννη Σπυριδάκη και τον αρχηγό της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης Δημήτρη Κουλουγουσίδη, για την υποδειγματική και απτή συνεργασία, καθώς και τον αγαπητό Μανόλη Μαρμακεθιανάκη για την φιλοξενία του συντονιστικού της επιχείρησης διάσωσης, στο ορεινό φυλάκιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News