Σωκράτης Βαρδάκης: «Να τηρηθεί η προβλεπόμενη πεντάμηνη απασχόληση των συμβασιούχων αρχαιολογικών χώρων»

Κρήτη
Σωκράτης Βαρδάκης: «Να τηρηθεί η προβλεπόμενη πεντάμηνη απασχόληση των συμβασιούχων αρχαιολογικών χώρων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη και Γιώργου Ψυχογιού, προχώρησαν 31 βουλευτές του κόμματος, αναφορικά με την πεντάμηνη απασχόληση των συμβασιούχων αρχαιολογικών χώρων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. –με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη και του Γιώργου Ψυχογιού- για την 5μηνη εργασία συμβασιούχων σε αρχαιολογικούς χώρους, που λόγω καθυστέρησης επί της πρόσληψής τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα ολοκλήρωσης των 5 μηνών, αφού, με βάση την προκήρυξη, η εργασία τους δεν γίνεται να συνεχιστεί μετά την 30η Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τη συμπλήρωση της πεντάμηνης απασχόλησης συμβασιούχων της προκήρυξης ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, προχώρησαν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη και Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, με την υπ.’ αρ. ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021 προσλήφθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους συμβασιούχοι διάρκειας 5 μηνών, για την κάλυψη αναγκών του χώρου, με την προϋπόθεση ότι η σύμβασή τους δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου 2022.

Δυστυχώς, η πρόσληψη των εν λόγω συμβασιούχων δεν πραγματοποιήθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα τη χρονική στιγμή που θα λήγουν οι συμβάσεις, δεν θα έχουν συμπληρώσει το πραγματικό πεντάμηνο, που ορίζει η προκήρυξη.

Οι συμβασιούχοι, ωστόσο, έχουν κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους, βάσει της πεντάμηνης απασχόλησης που προέβλεπε η σύμβαση και δεν ευθύνονται, προφανώς, για τις κωλυσιεργίες στην πρόσληψής τους, με αποτέλεσμα την 30η Απριλίου να μην έχει συμπληρωθεί το πεντάμηνο.

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν την αρμόδια υπουργό να αποσαφηνίσει, αν προτίθεται να παρατείνει τη σύμβαση των συμβασιούχων ΓΔΑΠΚ ΣΟΧ 1/2021, πεντάμηνης διάρκειας, πέραν της 30ής Απριλίου και έως τη συμπλήρωση πραγματικής πεντάμηνης απασχόλησης, όπως όριζε η προκήρυξη.

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των αρχαιολογικών χώρων, δυστυχώς, εμφανίζονται ακόμα μια φορά απροστάτευτοι μπροστά στις αποφάσεις του υπουργείου Πολιτισμού, σε μια περίοδο που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η στήριξη των εισοδημάτων. Δεν ζητούν κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο, δηλαδή να εργαστούν για 5 μήνες όπως όριζε η προκήρυξη στην οποία συμμετείχαν.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την κατάθεση της ερώτησης προς την κα Μενδώνη.».

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News