«Κρήτη Σήμερα»: Πρόστιμα «φωτιά» για τα ζώα συντροφιάς - Τι αλλάζει (βίντεο)

Κρήτη
«Κρήτη Σήμερα»: Πρόστιμα «φωτιά» για τα ζώα συντροφιάς - Τι αλλάζει (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νατάσσα Μπομπολάκη Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» αναφέρεται στο νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Στο νέο νομικό πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς που ισχύει από 1 Μαρτίου, αναφέρθηκε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV «Κρήτη Σήμερα», η  Νατάσσα Μπομπολάκη Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Η κα Μπομπολάκη, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχουμε στη χωρά, με ένα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα. «Πλέον όμως, έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο. Συνεπώς, ένας ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας, είναι οφείλει να στειρώσει το ζώο του, είτε να το αφήσει να γεννήσει μια φορά και μετά να το στειρώσει» ανέφερε η Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Όποιος δεν το πράξει αυτό, θα του υποβληθεί 1000 ευρώ πρόστιμο για κάθε ζώο.

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να στειρώσει το ζώο του, οφείλει να στείλει μέσω κτηνιάτρου γενετικό υλικό του ζώου του σε μια ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί. «Το υλικό αυτό θα κρατείται για πάντα, ώστε αν βρεθεί εγκαταλελειμμένο ζώο να πάρουμε το γενετικό υλικό του να το διασταυρώσουμε με αυτά που υπάρχουν ήδη στη πλατφόρμα ώστε να διαπιστωθεί αν έχει ιδιοκτήτη» διευκρίνισε η κα Μπομπολάκη.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην εγκατάλειψη νεογέννητου ζώου διευκρίνισε ότι πρόκειται για κακούργημα από ένα μέχρι 10 χρόνια ποινή κάθειρξης και 50.000 ευρώ πρόστιμο. «Ενώ, σε περίπτωση εγκατάλειψης τραυματισμένου είτε νεκρού ζώου και δεν ειδοποιήσει την δημοτική αρχή θα υποστεί υψηλά πρόστιμα» τόνισε στην συνέχεια.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News