Ηράκλειο: Στην εκδήλωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων η «ΕΛΠΙΔΑ» ο Ηγουμενίδης

Κρήτη
Ηράκλειο: Στην εκδήλωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων η «ΕΛΠΙΔΑ» ο Ηγουμενίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ακόμη και σήμερα, πέντε μήνες μετά τον σεισμό, τα προβλήματα των σεισμόπληκτων αντί να ελαττώνονται αυξάνονται, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απουσία της Κυβέρνησης» τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

«Η πολυπληθής παρουσία σε μια τέτοια ενημερωτική δραστηριότητα εκφράζει την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον αλλά και την ανεπάρκεια από πλευράς αρμοδίων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν προκύψει από τη μέρα του σεισμού μέχρι και σήμερα», τονίζει με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης που έδωσε το παρών στην ενημερωτική εκδήλωση στη Βόνη για τους σεισμόπληκτους που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα».

Ο βουλευτής παρακολούθησε από την αρχή την εκδήλωση με τίτλο «Αυτοψίες, Αρωγή και Σύσταση Φακέλου, Αποζημιώσεις», κατά την διάρκεια της οποίας  - παρουσία πλήθους πολιτών -  υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τον Σύλλογο και απαντήθηκαν ερωτήσεις των πολιτών που ζουν με την αγωνία για την επόμενη μέρα.

Κατά την σύντομη παρέμβαση του, ο βουλευτής αναφέρθηκε επιγραμματικά στις επιτακτικές ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα για τους σεισμόπληκτους και τις σεισμόπληκτες περιοχές. Ειδικά αναφέρθηκε στα ζητήματα των οικίσκων, στις αποζημιώσεις και σε όσα πρέπει άμεσα η Πολιτεία να μεριμνήσει για την ανακούφιση των πληγέντων. Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει:

«Άνθρωποι γεμάτοι απορίες για τη σύνταξη φακέλου, τεράστια προβλήματα στην πλατφόρμα "αρωγή" που ξανάνοιξε αλλά θα κλείσει πάλι, ανυπαρξία πραγματοποίησης αυτοψιών από μια υπηρεσία της ΔΑΕΦΚ που λειτουργεί με 3 μηχανικούς παρά τις κυβερνητικές "δάφνες", μη καταβολή αποζημιώσεων για τα πράσινα σπίτια, άρνηση αποζημίωσης της οικοσκευής για τα σπίτια όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του κ. Τριαντόπουλου με την Ένωση φοροτεχνικών Ηρακλείου, εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας που διαβιούν στους οικίσκους και τόσα άλλα, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους εγκατάλειψης των σεισμόπληκτων περιοχών», σημειώνει ο Νίκος Ηγουμενίδης.

«Ακόμη και σήμερα, πέντε μήνες μετά τον σεισμό, τα προβλήματα των σεισμόπληκτων αντί να ελαττώνονται αυξάνονται, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την απουσία της Κυβέρνησης. Η πολυπληθής παρουσία σε μια τέτοια ενημερωτική δραστηριότητα εκφράζει αυτή την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον αλλά και αλλά και την ανεπάρκεια από πλευράς αρμοδίων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν προκύψει από τη μέρα του σεισμού μέχρι και σήμερα. Η Κυβέρνηση καλείται να σταματήσει να εμπαίζει τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους και να λύσει άμεσα όλα τα ζητήματα που αφορούν τις αυτοψίες, τις συντάξεις φακέλων, τις αποζημιώσεις, τις επισκευές και αποκαταστάσεις των σεισμόπληκτων περιοχών. Η ταλαιπωρία των συνανθρώπων μας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», αναφέρει στην παρέμβαση του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News