Χανιά: «Μάχη» με τον κορωνοϊό δίνει βρέφος 10 ημερών - Νέος θάνατος ασθενούς από επιπλοκές

Κρήτη
Χανιά: «Μάχη» με τον κορωνοϊό δίνει βρέφος 10 ημερών - Νέος θάνατος ασθενούς από επιπλοκές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος θάνατος ασθενούς από επιπλοκές του κορωνοϊού στα Χανιά - Βρέφος 10 μόλις ημερών νοσηλεύεται με covid στο ν Νοσοκομείο Χανίων - «Ανάσα» στις κλινικές - Φούλαρε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του Νοσοκομείου Χανίων - Μόλις ένα κενό κρεβάτι διαθέσιμος την ΜΕΘ Covid των Χανίων

Την δική του μάχη με τον κορωνοϊό δίνει από χθες στο Νοσοκομείο Χανίων ένα μωράκι που είδε το πρώτο φως της ζωής πριν από δέκα ημέρες. 

Το βρέφος, που σιτίζεται κανονικά, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του. 

Την ίδια ώρα, δύο ακόμη μικροί ασθενείς -ένα παιδί 10 ετών και ένα ακόμα βρέφος 3 μηνών- νοσηλεύονται σε επίσης σταθερή κατάσταση στην παιδιατρική covid του ιδρύματος.

Στο μεταξύ, ένας ακόμα θάνατος από επιπλοκές του κορωνοϊού καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο Χανίων. Πρόκειται για έναν 93χρονο ασθενή που η νόσος επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του, ενώ μόνο το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, δύο ακόμα συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με την covid -19. Άλλωστε στο νοσοκομείο Χανίων το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν καθημερινά καταγράφονται θάνατοι νοσηλευόμενων από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά στις νοσηλείες στο νοσοκομείο Χανίων που από τις αρχές του χρόνου μέχρι και πριν από λίγες ημέρες σήκωνε «μεγάλο βάρος», τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αποσυμπίεση των δύο κλινικών covid, όμως, ασφυκτική είναι η κατάσταση την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid, αφού από τις 12 κλίνες που διαθέτει το ίδρυμα, μόλις 1 κρεβάτι παραμένει κενό για να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου νομού. 

Μέχρι και το μεσημέρι πάντως στο νοσοκομείο Χανίων, νοσηλεύονταν 65 ασθενείς με κορωνοϊό, 25 εκ των οποίων είναι στην Α’ κλινική, 26 στην Β’, τα τρία παιδιά που προαναφέραμε, καθώς και 11 ασθενείς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News