Απογραφή 2021: «Φρέναραν» την διαδικασία ο κορωνοϊός και η «Ελπίς» (βίντεο)

Κρήτη
Απογραφή 2021: «Φρέναραν» την διαδικασία ο κορωνοϊός και η «Ελπίς» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέλη της εβδομάδας λήγει η προθεσμία - Κάλεσμα Λαμπρινού στους Ηρακλειώτες να σπεύσουν να «μετρηθούν»

Τελευταία έκκληση για την απογραφή του πληθυσμού από την Προϊσταμένη της Στατιστικής Υπηρεσίας στο νομό Ηρακλείου αλλά και από τους Δημάρχους Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας  καθώς η άτυπη παράταση που είχε δοθεί λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Απογραφή 2021: Δύο απογραφείς στην Κρήτη διηγούνται απίθανα περιστατικά στο neakriti.gr

Όπως εκτιμάται, περίπου 6.000 πολίτες στον δήμο Ηρακλείου δεν έχουν απογραφεί προς ώρας, ενώ ακόμα πιο δραματικά είναι τα στοιχεία στον σεισμόπληκτο δήμο Μινώα Πεδιάδας

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο ο δήμος Μινώα να βρεθεί αντιμέτωπος με ψαλιδισμένα κονδύλια τα επόμενα 10 χρόνια, ο Μανόλης Φραγκάκης επανέλαβε προς το αρμόδιο υπουργείο το βασικό αίτημα η απογραφή να κινηθεί στα επίπεδα του 2011. Όπως δήλωσε ο κ. Φραγκάκης, η μείωση του πληθυσμού στο πλαίσιο της απογραφής θα είναι αισθητή στα περισσότερα χωριά, με τον δήμαρχο να εκτιμά ότι η μείωση μόνο στο Αρκαλοχώρι αγγίζει τα 1.500 άτομα.

Οι πολίτες που δεν πρόλαβαν την προθεσμία της αυτοαπογραφής μπορούν να το κάνουν με τους εξής τρόπους:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας στην  ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα

ή  μέσω  αναζήτησης  Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]

  1. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
  • Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2810326579 ,2810326516, 2810326577.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά)  ή καλέστε στα τηλέφωνα 2810326579, 2810326516, 2810326577 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News