Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση κτιρίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Κρήτη
Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακαίνιση κτιρίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο αφορά στην κάλυψη των βασικών αναγκών βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των οικοδομικών και Η/Μ εγκαταστάσεων τμήματος του συγκροτήματος της ΟΑΚ

Από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12 π.μ., στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων, θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Ν.Π.Ι.Δ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), του Ν.Π.Δ.Δ. της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου και της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 3.100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είναι εγγεγραμμένο με ΚΑ 2020ΕΠ00200037 της ΣΑΕΠ 002 Περιφέρειας Κρήτης. 

Το έργο αφορά στην κάλυψη των βασικών αναγκών βελτίωσης, εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης των οικοδομικών και Η/Μ εγκαταστάσεων τμήματος του συγκροτήματος της ΟΑΚ.

Η σκοπιμότητα του έργου συνίσταται στην ενίσχυση της κοινωνικής και πνευματικής ανάπτυξης του τόπου, με την ενίσχυση του κοινωνικού και πνευματικού έργου που συντελείται από την ΟΑΚ, Κοινωφελές Ίδρυμα της κατηγορίας των Εθνικών Κληροδοτημάτων με κανονική αναφορά προς την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και υπό την πνευματική προστασία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, καθώς φιλοξενεί τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και υλοποιεί προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα με δική της πρωτοβουλία ή σε συνεργασία με εκκλησιαστικά, πανεπιστήμια ή άλλους ακαδημαϊκούς φορείς και Ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Παράλληλα η ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων της παλαιάς πτέρυγας θα βοηθήσει στην συνέχιση της μαρτυρίας και της λειτουργικής διακονίας της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο, έργο αφιερωμένο στην καλλιέργεια του πνεύματος του διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και στις άλλες ομολογίες και θρησκείες και γενικότερα ανάμεσα στην πίστη, την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Το έργο αφορά σε περιοχή εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας και συνακόλουθα η τελευταία αντλεί ωφέλεια από τη πραγμάτωσή του.

Φωτογραφία απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News