Ηράκλειο: Σύλληψη πέντε ατόμων για για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σύλληψη πέντε ατόμων για για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 150 γραμμάρια κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 1.670 ευρώ - Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ζυγαριά ακριβείας και κινητά τηλέφωνα

Στη σύλληψη πέντε συνολικά ατόμων  (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) ,προχώρησαν σήμερα 27 Ιανουαρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Ηρακλείου. 

Στο πλαίσιο αυτό από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο από τους ημεδαπούς να εξέρχονται οικίας όπου διέμεναν δύο έτεροι από τους συλληφθέντες (ημεδαπός και αλλοδαπός).

Τους έπιασαν στα πράσα

Ακολούθησε η σύλληψη του ενός ημεδαπού ενώ ο άλλος ημεδαπός ακινητοποιήθηκε κατά το χρόνο συνδιαλλαγής του με αλλοδαπό, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5,5 γραμμαρίων,  το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνά. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην παραπάνω οικία και σε παρακείμενο χώρο αυτής, καθώς και έλεγχος στον ημεδαπό και αλλοδαπό που διέμεναν στην οικία, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

  • 150,6 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • Το χρηματικό ποσό των 880 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Ζυγαριά ακριβείας,
  • Δύο κινητά τηλέφωνα,
  • Διάφορα υλικά για τη συσκευασία της κοκαΐνης 

Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.  

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News