Εμβολιασμός σε πρόσφυγες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου

Κρήτη
Εμβολιασμός σε πρόσφυγες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμβολιάστηκαν 64 πρόσφυγες που μένουν στο Ηράκλειο - Ο εμβολιασμός, κατά της νόσου COVID-19, αφορούσε ωφελούμενους του προγράμματος ESTIA της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 ο εμβολιασμός 64 προσφύγων που μένουν στο Ηράκλειο. Ο εμβολιασμός, κατά της νόσου COVID-19, αφορούσε ωφελούμενους του προγράμματος ESTIA της Αναπτυξιακής Ηρακλείου. 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού –Επιχείρηση «Ελευθερία» του Υπουργείου Υγείας και υλοποιήθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Για διευκόλυνση των ωφελούμενων η εμβολιαστική κάλυψη πραγματοποιήθηκε σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο χώρο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ../Α.Π.Η Πόρου (Μεγάλου Κωνσταντίνου 15) ενώ ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε από τη κινητή ομάδα της 7η ΥΠΕ Κρήτης. 

Πρόκειται για την τρίτη συντονισμένη δράση της 7ης ΥΠΕ και του Δήμου Ηρακλείου που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, ώστε να διασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση στους εμβολιασμούς για τον COVID-19 για όλους, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, στην οποία συμμετέχουν οι φορείς στέγασης δικαιούχων διεθνούς προστασίας της πόλης.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη επισκέφτηκαν το χώρο και ενημερώθηκαν για την πορεία της εμβολιαστικής δράσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Με σύνθημα ζωής «Μήνυμα Ζωής –Γιορτή Ελευθέριας» συνεχίζουμε την προσπάθεια για την επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κρήτη. Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας και είναι το μοναδικό όπλο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όλοι μαζί μπορούμε» 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News